Revocare Kovesi. Gorghiu: ''Mă lasă rece. Nu de asta aveam nevoie''

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Senatorul PNL, Alina Gorghiu a comentat decizia de semnare a revocării luată de președintele României și declarația de presă susținută de fosta șefă DNA.

Pe mine mă lase rece cine e în spatele unui comunicator sau șef de un instituție la un nivel sau altul. Nu de exerciții de solidarizare aveam noi nevoie, ci de un mesaj cum că activitatea unei instituții cum este DNA va continua indiferent de o decizie sau alta sau de modificări legislative care ne plac sau nu ne plac. 

Puțin mă interesează că numele procurorului viitorului procuror sau al actualului procuror-șef de la DNA este Kovesi sau altul. Important este ca sistemul judiciar să funcțieze, să iasă din această criză de credibilitate care din păcate nu poate fi negată.

Pentru noi, ca opoziție, singurul lucru esențial pe care putem să îl facem acum este să nu ne lăsăm cuprinși, așa cum i-am văzut pe unii, de dezamăgire sau să facem critici la adresa președintelui. S-a făcut pe o analiză temeinică. A stat o lună de zile să gândească toate aspectele juridice, să facă analize pro-contra. Este o concluzie pe care eu o anticipam. Pr

Președintele României, de la înălțimea funcției pe care o ocupă, responsabilitatea acestei funcții a primat. Nu a făcut o analiză politică, a făcut o analiză pentru România. A semnat acest decret de revocare a șefei DNA., a declarat Alina Gorghiu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel