Reuters scrie despre noua dronă de război descoperită pe teritoriul României, în urma atacurilor rusești din Ucraina

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Agenția internațională de știri Reuters a abordat subiectul descoperirii unei noi drone de război, pe teritoriul țării noastre.

Articolul din Reuters:

Ministerul Apărării din România a anunțat joi descoperirea unui crater format în urma impactului unei drone, în apropierea frontierei țării cu Ucraina, după atacurile rusești asupra infrastructurii portuare ucrainene din seara precedentă.

Rusia a vizat porturile și depozitele ucrainene de-a lungul Dunării, între Ucraina și România, membră a NATO, după retragerea dintr-un acord în iulie care permisese Kievului să exporte cereale din porturile sale de la Marea Neagră. Atacurile par să aibă scopul de a bloca principala rută alternativă pentru exporturile agricole ale Ucrainei.

În această perioadă, România a raportat incidente izolate în care părți de drone au aterizat pe teritoriul său, deși a subliniat că teritoriul român nu a fost ținta intenționată.

Ministerul Apărării a precizat joi că există "indicii că s-a produs o explozie la impact", s-au luat măsuri pentru securizarea zonei, și militarii vor continua să monitorizeze spațiul aerian românesc.

"Ministerul Apărării Naționale condamnă ferm atacurile efectuate de Federația Rusă asupra unor obiective și elemente ale infrastructurii civile în porturile ucrainene de pe Dunăre", se arată în comunicat.

"Aceste atacuri sunt nejustificate și contravin grav regulilor dreptului internațional umanitar."

După o întâlnire a Consiliului de Apărare programată anterior, în cadrul căreia au fost discutate atacurile cu drone, biroul președintelui român a declarat că Ministerul Apărării planifică măsuri pentru intensificarea supravegherii aeriene, a detectării și a intervenției. Nu s-au furnizat detalii specifice.

"Intensificarea atacurilor cu drone rusești asupra porturilor maritime și fluviale din zona Mării Negre a adus războiul și mai aproape de granițele României", a declarat biroul președintelui.

"Incidentele cu fragmente de drone căzând pe teritoriul țării noastre și implicit asupra NATO au crescut riscul de escaladare." ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel