EXCLUSIV  Experiment social tip ”Ambulanța Neagră”: Restaurantul chinezesc cu carne de câine din București

Foto Facebook / Restaurant Siv Channa - specialități din carne de câine
Foto Facebook / Restaurant Siv Channa - specialități din carne de câine

Scandalul „cărnii de câine”, centrat în jurul unei restaurant din București, a luat amploare pe Facebook.  

Pe contul de Facebook Restaurant Siv Channa - specialități din carne de câine au fost publicate numeroase mesaje în ultimele ore. Oamenii sunt revoltați deoarece ar fi servită carne de câine într-un restaurant din București. „Trebuie să vă spunem, dragi prieteni, că majoritatea ingredientelor pe care le folosim pentru a găti aceste preparate tradiționale sunt importate din Asia. Iar pentru delicioasa carne de câine avem o colaborare cu două adăposturi din zona București, care ne asigură zilnic materia primă proaspătă”, se preciează pe contul de Facebook citat. 

Unele mesaje publicate de internauți au fost dure, drept urmare, sâmbătă, 15 februarie, Asociația pentru Luptă Împotriva Discriminării „a luat act cu stupoare de reacțiile apărute în mediul online ca urmare a anunțului deschiderii în București a unui restaurant cu specific asiatic. Condamnăm ferm și fără echivoc toate reacțiile care instigă la ură, la discriminare, reacțiile rasiste și xenofobe, amenințările la adresa vieții și integrității fizice proferate în mediul online și în special pe rețelele sociale, de către așa-zișii "iubitori de animale" la adresa unor persoane sau minorități etnice din România. Constatăm cu îngrijorare că grupurile de pe rețelele sociale din care fac parte acești așa-ziși "iubitori de animale" au devenit spații în care se promovează discursul urii și al intoleranței, precum și îndemnuri la fapte antisociale și la fapte pedepsite de legea penală, toate sub pretextul iubirii față de animale". Comunicatul este semnat de Cristina Mihailov. DCNews a încercat, sâmbătă, să ia legătura telefonic cu Asociația în cauză, însă fără succes.

Apar mai multe întrebări legate de acest „scandal” iscat în online. În primul rând, pagina de Facebook a restaurantului a fost creată în urmă cu doar câteva zile, mai exact pe 12 februarie 2020. Nu există un număr de telefon afișat, ceea ce e un pic ciudat: unde sună oamenii pentru comenzi sau pentru întrebări legate de adresa exactă a restaurantului? Pentru că tot am ajuns la subiectul adresă, apare un alt aspect interesant: pe strada Ceasornicului se află un bloc de locuințe. 

Mai mult, un internaut, care stă în zonă, precizează pe Facebook că „nu există” restaurantul la acea adresă. „Ce "inspirați" au fost să pună adresa lângă ambasada Chinei...”, a adăugat internautul.

„Cineva are chef de glume sau să testeze reactivitatea noastră. E clar că e fake și toate reacțiile noastre fac doar să obțină ei niște cifre pentru o viitoare analiză de marketing. Uitați-vă la istoric și o să vedeți că e o pagină recentă și în plus... o plimbare pe lângă Herăstrău demonstrează inexistența acestui local", a scris o altă persoană pe Facebook.

(w670)

„Chiar nimeni nu realizează că este o glumă proastă? Atât de evident! Cu siguranță o persoană rău intenționată care știe ca iubitorii de animale se vor agita”, a precizat un alt internaut. 

Vă aduceți aminte de „ambulanța neagră"? Adevărul despre „ambulanța neagră care răpește copii" a fost spus de nenumărate ori până acum, însă oamenii par să creadă mai degrabă zvonurile alarmiste de pe Internet. Ambulanța neagră care răpește copii pentru organe este o fabulație care apare periodic la câțiva ani, fiind amplificată pe rețelele de socializare. Au existat chiar și poze cu o veritabilă ambulanță negră, care aparținea de fapt SRI.

Revenind la prezent, subiectul „delicioasei carne de câine" poate a fost creat în mediul online pentru a provoca apariția anumitor teme, pentru a crește emoția sau a stârni românii la un val de revoltă.

(w670)

Strada Ceasornicului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel