Restaurant cu o stea Michelin, închis după decesul unei femei

O femeie a murit după ce a mâncat la un restaurant cu o stea Michelin. Alte 18 persoane s-au îmbolnăvit.

Maria Jesus Fernandez Calvo, în vârstă de 46 de ani, ar fi comandat orez şi ciuperci „morchella" la restaurantul RiFF, din oraşul spaniol Valencia, care acum este închis până când investigaţia va dezvălui exact care a fost cauza morţii femeii. Alte 18 persoane care au mâncat la restaurant, precum şi soţul şi fiul de 12 ani al acesteia s-au îmbolnăvit, transmite The Independent.

Calvo sărbătoarea ziua de naştere a soţului său. Femeia a murit duminică după ce a suferit reacţii adverse puternice. Inspectorul regional al sănătăţii, Ana Barcelo, a transmis că o anchetă se află în desfăşurare. „Am iniţiat o inspecţie principală a restaurantului, dar totul pare să fie în regulă", spune Barcelo. „Produsele alimentare urmează să fie analizate", adaugă aceasta.

Mostre din ingredientele folosite la restaurant au fost trimise la Institutul Naţional al Ştiinţei Toxicologice din Spania.

Cauza probabilă - ciupercile

Această specie de ciuperci este foarte populară în sezonul de primăvară. De obicei, acestea sunt uscate şi gătite bine pentru a distruge orice prezenţă a toxinelor. Cu toate acestea, există numeroase specii care arată asemănător, acestea fiind letale.

Conform sistemului de clasificare folosit de Michelin, o stea reprezintă „un restaurant foarte bun", două stele reprezintă „mâncare excelentă ce merită încercată", iar trei stele, acesta fiind numărul maxim ce poate fi acordat, înseamnă „gastronomie de excepţie".

Vezi și: Otrăvuri din ciuperci: care sunt semnele de alarmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel