EXCLUSIV  Respingerea din Schengen, decizie geopolitică. Vlad-Mircea Pufu (PNL): Prima vizită externă a cancelarului Nehammer a fost la Moscova. Sunt lucruri evidente / video

Vlad-Mircea Pufu, senator PNL, a vorbit despre factorul geopolitic în influențarea deciziei Austriei de a respinge aderarea României la Schengen.

Senatorul liberal Vlad-Mircea Pufu înclină să creadă că decizia Austriei de a respinge aderarea României la Spațiul Schengen a fost una geopolitică:

„V-ați întrebat ce e în spatele deciziei politice a Austriei de a ne respinge din Spațiul Schengen? Dacă e ceva geopolitic?“, a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Cu siguranță sunt și astfel de analize. E normal că acolo s-a acționat în contextul acesta geopolitic, pe fondul războiului și a ceea ce se întâmplă la granița noastră de est.

Probabil că Austria, care are o influență majoră (n.r. din Federația Rusă), a acționat așa. Prima deplasare externă pe care a făcut-o cancelarul Nehammer, după ce a câștigat alegerile, a fost la Moscova. Sunt lucruri evidente“, a spus senatorul liberal.

CITEȘTE ȘI      -      Aderarea României la Schengen lipsește de pe ordinea de zi a Consiliului JAI. Eugen Tomac (PMP): „Motivul este același: Austria!”

Pe 8 decembrie 2022, în Consiliul JAI, Austria și Țările de Jos au blocat accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Motivul invocat de austrieci a fost acela că cele două țări ar favoriza deplasarea migranților către centrul și vestul Europei.

Deși Conducerea Austriei nu a avut nicio problemă în a da un vot pozitiv intrării Croației în Spațiul Schengen, țara balcanică fiind situată pe principala rută de migrație din Europa, s-a opus aderării României și Bulgariei. Reamintim în acest sens că după intrarea Croației în Schengen, cererile de azil au crescut cu 600%.

CITEȘTE ȘI      -      România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile pentru Schengen din 2011, recunoaște Comisia Europeană. O decizie va fi luată în 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel