Reşedinţa cântăreţului Michael Jackson, scoasă din nou la vânzare

Michael Jackson Thriller
Michael Jackson Thriller

Neverland, fosta reşedinţă din California a cântăreţului american Michael Jackson, a revenit pe piaţa imobiliară cu preţul de 31 de milioane de dolari, o sumă considerabil mai mică în comparaţie cu preţul ei de vânzare fixat în urmă cu patru ani, care era de 100 de milioane de dolari, informează AFP.

Această proprietate, amenajată într-un perimetru cu suprafaţa de peste 10 kilometri pătraţi, este situată în apropiere de Santa Barbara şi conţine 22 de clădiri, inclusiv o reşedinţă principală cu şase camere, un lac şi un teren de tenis. În mai 2015, ferma californiană a fost pusă în vânzare pentru 100 de milioane de dolari, după ce a fost renovată de o companie de investiţii. La momentul respectiv, preţul de vânzare a fost considerat 'optimist' de anumiţi experţi, care au menţionat legăturile existente între această proprietate şi presupusele agresiuni sexuale comise asupra unor minori de care a fost acuzat Michael Jackson în a doua parte a carierei sale. Ferma Neverland a fost percheziţionată în anul 2003 în cadrul unei anchete demarate de oficialităţile americane. Reducerea de preţ a fost cauzată parţial de seceta care a afectat regiunea californiană şi a influenţat negativ piaţa imobiliară locală, a declarat pentru mass-media americane Kyle Forsyth, unul dintre agenţii care se ocupă de acest dosar.

Reședință de 19,5 milioane de dolari

Reşedinţa se află într-o stare bună, potrivit spuselor sale. Michael Jackson ar fi plătit 19,5 milioane de dolari în anii 1980 pentru a achiziţiona această proprietate, pe care a transformat-o într-un veritabil parc de distracţii, ce includea o mini-grădină zoologică, numeroase instalaţii de jocuri şi grădini. O companie imobiliară a cumpărat Neverland în 2008 cu suma de 22,5 milioane de dolari. Michael Jackson, supranumit 'regele muzicii pop', a murit în anul următor. Anunţul referitor la noul preţ de vânzare al fermei Neverland a fost făcut în contextul în care HBO urmează să difuzeze duminică un documentar de patru ore, intitulat 'Leaving Neverland', ce prezintă mărturiile făcute de doi bărbaţi în jurul vârstei de 30 de ani, care afirmă că au fost victimele unor abuzuri sexuale comise de Michael Jackson pe când aveau vârstele de şapte respectiv zece ani.

Ce reprezintă Neverland

'Neverland' este o insulă fictivă din operele scriitorului J.M. Barrie, în care se desfăşoară aventurile personajului Peter Pan şi ale prietenilor acestuia, care refuză să crească şi să se maturizeze. Termenul 'Neverland' este adeseori folosit ca o metaforă pentru a descrie copilăria eternă, caracterul copilăros al unor persoane, imortalitatea şi fuga de realitate. În 1993, un adolescent de 13 ani a depus o plângere împotriva megastarului pop, pe care l-a acuzat de atingeri nepotrivite. Procesul s-a încheiat printr-un acord al părţilor şi prin plata unei despăgubiri de 15 milioane de dolari. În 2005, Michael Jackson a fost judecat pentru presupuse abuzuri comise asupra unui alt minor, însă starul pop a fost achitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel