EXCLUSIV  Renegociere PNRR. Oana Florea (PSD): Un măr otrăvit de la Ghinea. Cred că inclusiv colegii dânsului din USR habar nu aveau ce scrie acolo

foto Inquam Photos / George Călin
foto Inquam Photos / George Călin

Deputatul PSD Oana Florea a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență.

Oana Florea, deputat din partea partidului Social Democrat, a vorbit despre obiectivele asumate de USR, prin ministrul Cristian Ghinea, în Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și despre renegocierea acestuia în contextul războiului din Ucraina.

„PNRR-ul, pentru mine, e un fel de măr otrăvit lăsat de guvernarea USR. De fapt, de domnul Ghinea. Cred că inclusiv colegii dânsului din USR habar nu aveau ce scrie acolo. Noi le-am solicitat în Parlament să-l discutăm și discuțiile au avut loc pe ceea ce știam din presă. Mie mi se pare rușinos ca în Parlament să nu ai un draft al unui document care are urmări la nivel național.

El a fost făcut foarte târziu, am fost printre ultimele țări care l-am finalizat, și ne-am obligat la lucruri, benevol, fără să se impună de undeva de la Comisia Europeană“, a spus deputatul Oana Florea.

„Funcționarii europeni au zis 'mulțumesc domnului Ghinea'. Ei trebuie să scrie când fac totalul câte centrale termoelectrice au închis. Bingo!“, a completat Val Vâlcu.

„La acel moment era acea discuție cu mediul. Este și acum, doar că în prezent, spre deosebire de atunci, când s-a aprobat PNRR-ul, contextul este cu totul altul. Faptul că acum s-a dat posibilitatea ca țările membre să poată schimba anumite condiționalități din PNRR pentru motive bine întemeiate, cum de exemplu ar fi, după părerea mea, un război la graniță, până pe 30 aprilie, miniștri din țările membre UE pot să aplice și să solicite modificări. Eu cred că în momentul ăsta, când unele țări își deschid termocentralele, România nu ar trebui să le închidă. Putem amâna o perioadă, până când securitatea noastră energetică este în regulă. Trebuie să încercăm să facem asta“, a spus, la DC News, Oana Florea, deputat PSD.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Clădirile vechi, riscuri la cutremur. Oana Florea (PSD) propune modificarea legislației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel