Urmărește emisiunea live


Relicvă din piramida lui Keops, veche de 5000 de ani, descoperită în Scoția

O relicvă veche de 5000 de ani, originară din piramida lui Keops, a fost descoperită într-o cutie de trabucuri din Scoția.

La sfârșitul anului trecut, asistentul curatorial Abeer Eladany a examinat articole din colecțiile muzeului de la Universitatea din Aberdeen, când a dat peste un obiect care nu părea să fie de acolo. Eladany, care este originară din Egipt, a petrecut un deceniu lucrând la Muzeul Egiptean din Cairo și a observat fostul steag al țării pe o cutie de trabucuri. Ea a deschis-o și a găsit bucăți mici de lemn în interior și, după ce a verificat-o cu înregistrările muzeului, și-a dat seama că a dat peste un artefact pierdut din Marea Piramidă din Giza.

Doar trei obiecte au fost recuperate vreodată din interiorul Marii Piramide, un trio de obiecte cunoscute sub numele de „Dixon Relics”, potrivit Universității din Aberdeen. Două dintre ele, o minge și un cârlig, sunt acum la British Museum. Dar cel de-al treilea obiect, fragmente aparținând unei bucăți de lemn de cedru mult mai mari, lipseau de mai bine de 70 de ani. Acum, mulțumită lui Abeer Eladany, fragmentele au fost descoperite.

Procesul datării cu radiocarbon a arătat că fragmentele provin din jurul anului 3341-3094 î.Hr., cu secole înainte de construirea Marii Piramide. Restricțiile Covid-19 au întârziat datarea fragmentului de cedru „pierdut”, a spus universitatea, potrivit CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel