Regina Elisabeta a II-a, Jubileul de Safir. Istoric: Cum ar fi arătat România cu Regele Mihai?

Bogdan Bolojan / 06 feb 2017 / 14:00 Salveaza PDF Comentarii

Zi de sărbătoare pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii care sărbătorește 65 de ani de la urcarea pe Tron. Istoricul Filip-Lucian Iorga se întreabă cum ar fi arătat România dacă ar fi fost condusă neîntrerupt de vărul Elisabetei a II-a, regele Mihai. 

"Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii sărbătorește astăzi Jubileul de Safir: 65 de ani de la urcarea pe Tron, în 6 februarie 1952. Cea mai lungă domnie din istoria Angliei și a Marii Britanii. Cea mai lungă domnie a unui șef de stat femeie. Demnitate, noblețe, simț al răspunderii, continuitate, identitate, istorie vie. Ferice de Marea Britanie!
Dar, bucurându-mă pentru britanici, nu pot să nu mă întreb, cu tristețe, cum ar fi arătat România dezbinată și tulburată de azi dacă, în loc de comunism și republică, am fi avut domnia neîntreruptă a vărului Reginei Elisabeta, bunul și dreptul Rege Mihai, care a urcat pentru întâia dată pe Tronul României în anul 1927! Sau dacă am fi avut măcar o domnie a Regelui începând din 1989. Istorii contrafactuale, istorii visate," a scris istoricul Filip-Lucian Iorga pe contul său de socializare.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28