Regina Elisabeta a II-a, decizie radicală: Nu mai vrea căței

Suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a luat o decizie grea: nu vrea să le lase celor care vor rămâne câini corgi tineri, așa cum s-a întâmplat când i-au rămas cei ai mamei sale, în 2002.

Câinii corgi ai Reginei Elisabeta a II-a i-au creat suveranei o imagine la fel ca și coroana și caleștile, trăind cu această rasă de câini încă din 1930, când tatăl său, regele George al VI-lea, a introdus rasa la palat, scrie Agerpres.

Însă acum, regina a decis să nu mai aibă alți câini, potrivit revistei americane Vanity Fair din luna august. "Nu mai vrea căței", a spus Monty Roberts, consilier al reginei pentru cai și câini, intervievat de revistă.

"Nu vrea să lase vreun câine în urma sa. A vrut să pună capăt", a adăugat acesta.

Elisabeta a II-a, care a crescut până acum circa 30 de corgi, mai are doar doi, Holly și Willow, de circa zece ani. Știind că un corgi poate trăi 15-16 ani, suverana britanică dorește să pună capăt, cu ei, unei lungi perioade în care a crescut reprezentanți ai rasei cu multă pasiune, relatează marți lepoint.fr.

În vârstă de 89 de ani, regina nu vrea să le lase celor care vor rămâne corgi tineri, așa cum s-a întâmplat când i-au rămas cei ai mamei sale, în 2002. În plus, consilierii săi nu vor să o vadă înconjurată de căței năzdrăvani care ar putea-o face să cadă și să nu își poată îndeplini corect obligațiile regale. Potrivit Vanity Fair, un alt motiv pentru care regina renunță să mai adopte câini mici este dificultatea de a-i găsi, majoritatea crescătorilor dispărând și determinând astfel, încetul cu încetul, stingerea unei rase care nu mai este pe placul noilor generații de englezi.

Decizia nu a fost ușor de luat, ținând seama de dragostea reginei față de acești câini de talie mică, al căror rol era în trecut însoțirea turmelor de oi. În anumite perioade a avut și nouă câini, așa încât este ușor de imaginat atmosfera de la Buckingham sau Balmoral din preajma suveranei britanice. Elisabeta a II-a considera că "fac parte din familie", iar prezența lor nu era negociabilă.

Câinii stau mereu pe lângă regină și nimic nu le place mai mult decât o plimbare cu stăpâna lor. Pentru regină, aproape că este o terapie, spune prințul consort Philip. Când suverana era contrariată sau furioasă, ajungea să îi ia la o plimbare și apoi să îi spele ca să își revină. În prezent plimbările sunt mai scurte, însă plăcerea a rămas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel