Regina Camilla, imortalizată sub forma unei păpuşi Barbie unicat în semn de recunoaştere a activităţii sale de susţinere a femeilor

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Regina Camilla a Marii Britanii a fost imortalizată sub forma unei păpuşi Barbie, glumind că jucăria o face să arate cu 50 de ani mai tânără.

 

 

Camilla a primit jucăria Barbie îmbrăcată în aceeaşi ţinută ca şi ea, în semn de recunoaştere a activităţii sale de susţinere a organizaţiei Women Of The World (WOW) Foundation în calitate de preşedinte al acesteia.

Soţia regelui Charles al III-lea a ţinut în mână versiunea sa miniaturală în timpul unui eveniment desfăşurat la Palatul Buckingham cu ocazia celebrării activităţii WOW şi a glumit spunând: "Mi-aţi luat cam 50 de ani din viaţă; cu toţii ar trebui să avem o Barbie".

Actriţa Helen Mirren, baroneasa Doreen Lawrence, Mel B de la Spice Girls şi fosta atletă Kelly Holmes s-au numărat printre femeile de top ale naţiunii britanice invitate la eveniment alături de eleve şi de alte persoane care au contribuit la promovarea femeilor şi a fetelor.

Într-un discurs, Camilla a relatat povestea a două sufragete care au spart ferestrele palatului aruncând cu pietre în mai 1914, obiecte păstrate din ordinul reginei Maria, soţia regelui George al V-lea.

Ridicând pietrele, regina a spus: "În 1914, cred, ele reprezentau speranţa pentru femeile care le-au aruncat, speranţa că, în viitor, nu vor mai fi victime ale istoriei lor, nici ale forţelor sociale şi economice îndreptate împotriva egalităţii de gen. Mai presus de toate, ele reprezentau speranţa că era posibil, după cum a spus Christabel Pankhurst (fiica lui Emmeline Pankhurst), ca această lume să devină un loc mai bun pentru femei".

Păpuşa Barbie, unicat, a fost îmbrăcată într-o versiune miniaturală a costumului purtat de regina Camilla

Păpuşa Barbie, unicat, a fost îmbrăcată într-o versiune miniaturală a costumului purtat de regina Camilla - o rochie albastră de Fiona Clare, o pelerină neagră de Amanda Wakeley şi cizme negre Eliot Zed.

Părul păpuşii a fost modelat după buclele reginei, la fel ca şi bijuteriile şi accesoriile purtate de jucărie, care au inclus o insignă WOW purtată, de asemenea, de către Camilla.

Prezentarea a fost făcută la bordul autobuzului festivalului WOW Girls, care s-a aflat în turneu prin ţară pentru promovarea egalităţii de gen şi a făcut o ultimă oprire la palat unde a fost vizitat de Camilla, împreună cu regina Mathilde a Belgiei şi ducesa de Gloucester.

Helen Mirren a primit la rândul său o Barbie, o versiune a sa sub forma unei păpuşi Mattel completată cu un mic Oscar, în semn de recunoaştere a premiului obţinut pentru cea mai bună actriţă în 2007 pentru rolul din "The Queen", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel