EXCLUSIV  Regele Mihai, Lausanne - PRO TV. Moment istoric, murdărit. Val Vîlcu, observaţii cheie

Jurnalista Camelia Csiki a contrazis-o pe Alexandra Tănăsescu, în urma unei relatări din Lausanne despre Regele Mihai. În acest context, jurnalistul Val Vîlcu face o serie de observaţii.

Alexandra Tănăsescu, mesaj din Lausanne

Alexandra Tănăsescu, corespondentul Pro TV la Lausanne, a descris pe pagina sa de Facebook atmosfera din jurul funeraliilor Regelui Mihai.

Ca om şi jurnalist, am participat la multe înmormântări, dar aceasta este de departe cea mai tristă. Şi nu pentru că este vorba despre Regele României, despre ultimul Rege al României, ci pentru că nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu. 

Regele a ajuns azi, la biserică din Lausanne, singur. După slujbă, fiicele sale, principesele Elena şi Sofia au plecat. La fel şi prietenii de-o viaţă. Am rămas noi, jurnaliştii, câteva măicuţe şi câţiva români din Elveţia, care mai intră din când în când.

Aici e Mihai I, un om singur”, a scris Alexandra Tănăsescu pe Facebook, unde a şi publicat câteva imagini.

Camelia Csiki, reacţie

Tot pe Facebook, Camelia Csiki, realizatoarea emisiunii „Ora Regelui" la TVR, a publicat un mesaj legat de maniera în care jurnalista Alexandra Tănăsescu a relatat momentul de la Biserica din Laussane:

"O fetiţă de la Protv, Alexandra Tănăsescu, care a stat mai mult pe lângă calorifer, venită de doar două zile în Elveţia, a tot căutat scandal. Nu a găsit nimic şi a inventat ea unul! M-am certat cu ea acolo, în biserică, atunci când ne-a spus ce transmite ea. Sicriul Majestăţii Sale a fost însoţit de tot staful prezent aici, chiar şi de la Bucureşti, dar şi de apropiaţi, Dan Bădic şi alţii. La nici 5 minute dupa venirea maşinii mortuare la biserică, au ajuns şi fiicele Regelui, cu o altă maşină, cum se poate vedea pe transmisia live a TVR.

Nu aveau cum să încapă în maşina mortuară!!! Transmisia mea live a durat aproximativ 10 minute, este pe site-ul TVR. Se poate vedea lesne că sicriul nu a stat în ploaie şi că nu a fost lăsat singur. Dar fetiţa de la Protv voia puţin scandal sau puţină faimă. Din păcate, a preluat-o toată presa. A se observa că nu i-am spus jurnalist, căci un jurnalist adevărat ar fi fost mişcat măcar de măreţia evenimentului la care participă!".

VEZI ŞI "Sicriul cu Regele Mihai, lăsat în ploaie". Csiki Camelia: A căutat scandal

Val Vîlcu, observaţii

Jurnalistul Val Vîlcu spune că, în momentul în care a apărut Pro TV, s-a zis că e o corporaţie ce vine cu know-how (n.r. termen ce desemnează cunoștințe specifice, deținute de o persoană fizică sau de o întreprindere) din presa occidentală. "O fi ca o corporaţie, dar, după părerea mea, este ca Sky News", a spus ziaristul, amintind de reportajul prezentat de postul britanic de televiziune Sky News, care sugera ca România este scena unui trafic intens de armament. Ulterior, s-a dovedit că era o făcătură, cazul ajungând în atenția DIICOT.

De asemenea, jurnalistul a amintit de momentul în care s-a decis ca Wilmark să nu mai facă parte din juriul show-ului "Dansez pentru tine". Prezența lui Wilmark la o emisiune de la un post concurent trustului i-a adus acestuia excluderea. Postul explicase atunci motivul deciziei: "Wilmark nu a mai putut sa continue colaborarea cu PRO TV pentru emisiunea "Dansez pentru tine" din cauza unor contracte semnate cu alte televiziuni. Îi mulţumim lui Wilmark pentru colaborarea din cele 13 sezoane".

[citeste si]

"Rapid a fost sancţionat Wilmark, respectându-se cu stricteţe procedurile. Acum nu am auzit să o sancţioneze pe reporteriţa respectivă sau să contrazică ce a spus Camelia Csiki, de la TVR", a spus jurnalistul, care punctează că, în acest context, plin de însemnătate pentru poporul român, Pro TV trebuia să aibă un punct de vedere public.

Accident aviatic Baia Mare

În acest context, jurnalistul şi-a adus aminte de accidentul aviatic de la Baia Mare. Atunci, un reporter al televiziunii a anunţat-o pe soţia unui copilot că acesta a decedat într-un accident aviatic. Reacţiile soţiei au fost filmate şi apoi difuzate pe post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel