Reding cere desființarea Troicii: Se poate și fără FMI

Viviane Reding, 25/1/13
Viviane Reding, 25/1/13

Comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, solicită dizolvarea Troicii formată din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) și Fondul Monetar Internațional (FMI), pentru că europenii trebuie să-și rezolve singuri problemele, potrivit Reuters.

”Cooptarea FMI în ultimii ani a fost o soluţie de urgenţă. În viitor, noi, europenii, va trebui să fim capabili să ne rezolvăm problemele pe cont propriu”, a declarat Reding, miercuri, apreciind că ”vremea Trocii a trecut”.

Troica oferă planuri de salvare economică pentru țări afectate grav de criză - Grecia, Cipru sau Portugalia, negociind măsurile de austeritate și reformele care se cer în statele respective. Cele trei instituții veghează și la aplicarea acestor măsuri.

Reding spune că prezența FMI în Europa este inutilă.”Comisia este guvernul economic al Europei. Împreună cu Banca Centrală Europeană şi cu statele membre putem să ne asigurăm că, în schimbul solidarităţii, ţările cel mai puternic lovite de criză implementează reformele”

Ziarul Stuttgarter Zeitung va publica, miercuri, un articol în care Reding opinează că Executivul UE este mai în măsură decât FMI să lucreze la economia de piață socială a Europei, dat fiind că Tratatul UE îi cere acest lucru. Conform acestei publicații, Reding a anunțat că FMI s-ar putea retrage în câteva luni.

Deși Germania și Finlanda au susținut implicarea FMI în criza europeană, ministrul german de Finanțe, Wolfgang Scauble, a declarat luna trecută că prezența Fondului nu poate fi permanentă. Apropiatul cancelarului Angela Merkel a precizat însă că FMI nu se va putea retrage decât pe termen lung, pentru că actualele programe începute trebuie duse până la capăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel