Recensământ în Regatul Unit. Românii, printre cei vizați

În școlile din Regatul Unit  au început să se întocmească o evidenţă a naţionalităţii şi ţării de provenienţă a elevilor, în vederea elaborării unui recensământ cât mai complet în sistemul de învăţământ. Informația a fost confirmată, marţi, pentru agenţia EFE un purtător de cuvânt din Ministerul britanic al Educaţiei.

Potrivit sursei menţionate, aceste date – a căror culegere a stârnit polemici – sunt cerute pentru a vedea care sunt instituţiile de învăţământ ce ar necesita mai multe resurse pentru a avea un număr mai mare de elevi străini, dar furnizarea lor în niciun caz nu este obligatorie.

„Aşa cum am menţionat clar în instrucţiunile trimise centrelor şcolare, colegiile nu sunt obligate să solicite niciun document de identitate personal, cum ar fi paşaportul, iar părinţii nu au obligaţia să ofere informaţiile cerute", a explicat purtătorul de cuvânt.

El a mai precizat că şcolile au libertatea de a decide modul în care comunica cu familiile, dar a admis că referendumul ar putea să nu fie reprezentativ dacă mulţi vor alege să nu colaboreze. Însă în ultimele zile au apărut neînţelegeri după ce unele colegii au trimis părinţilor scrisori prin care le cer să furnizeze respectivele informaţii, dar fără să precizeze că acest lucru este voluntar, iar în unele cazuri au fost solicitate şi documente oficiale, cum ar certificate de naştere.

[citeste si]

Acest recensământ a fost anunţat încă din luna martie de ministrul de atunci al educaţiei, Nicky Morgan, şi a stârnit preocupări şi de teama că ar putea fi de asemenea un mijloc de identificare a unor posibili imigranţi ilegali, în timp ce sindicatele profesorilor au avertizat că demersul ar putea descuraja unele familii să-şi trimită copiii la şcoală. Dar purtătorul de cuvânt citat de EFE a asigurat că „informaţiile sunt destinate exclusiv completării bazei de date a Ministerului Educaţiei şi în niciun caz nu vor fi transmise Ministerului de Interne" şi nici nu vor fi folosite pentru identificarea celor care profită de aşa-zisul „turism educaţional", adică persoanele care vin în Marea Britanie pentru a beneficia de şcolarizare gratuită, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel