Urmărește emisiunea live


Real Madrid şi Barcelona, posibil excluse din Liga Campionilor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Real Madrid şi Barcelona ar putea fi excluse din următorul sezon de Liga Campionilor, pentru că nu s-au retras încă din proiectul Superligii Europei. În aceeaşi situaţie se află şi Juventus. 

Javier Tebas, președintele La Liga, care a criticat de fiecare dată intenția cluburilor de a lansa o nouă competiție, se așteaptă ca sancțiunile dictate de UEFA să fie drastice.

"Mă aștept la mai mult decât la o amendă. UEFA are posibilitatea de a nu le permite accesul în Champions League Barcelonei și lui Real Madrid. Cred că vor fi excluse", a spus Javier Tebas, pentru Gol TV, citat de Mundo Deportivo.

Juventus riscă şi excluderea din Serie A

UEFA a decis ca echipele care au acceptat să se retragă din Superligă să încaseze cu 5% mai puțin din încasările pentru performanțele din competițiile europene, în timp ce Juve, Barcelona și Real vor fi trimise la comisiile disciplinare UEFA, unde sunt așteptate pedepse mai drastice.

Juventus ar putea avea probleme și în Serie A, dacă nu acceptă să renunțe la Superliga Europei.

"Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juve va fi exclusă. Există o regulă clară în statutul CONI și al Federației. Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă", a declarat recent Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, potrivit Gazzetta Dello Sport, citată de Digisport.ro.

UEFA, anchetă 

Într-un comunicat UEFA a transmis: „După investigația efectuată de inspectorii de etică și disciplinari ai UEFA în legătură cu așa numitul proiect al «Super Ligii», au fost începute proceduri disciplinare împotriva Real Madrid, Barcelona și Juventus pentru potențiale încălcări ale structurii legale. Informații suplimentare vor fi făcute publice în viitor”.

Celelalte nouă cluburi implicate – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, AC Milan, Inter Milan și Atletico Madrid – au fost pedepsite financiar de autoritățile europene de fotbal pentru participare. Acestea vor plăti colectiv 15 milioane euro pentru dezvoltarea academiilor de fotbal din întreaga Europa. În plus, 5% din veniturile din sezonul 2023-2024 vor fi reținute și vor fi redistribuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel