Real Madrid - Barcelona, derby-ul weekendului în Europa

FC Barcelona nu a mai pierdut un meci pe terenul "eternei rivale" Real Madrid, în ultimii cinci ani, în campionatul Spaniei de fotbal, scrie agenţia EFE, înaintea primului El Clasico din 2020. Meciul are loc duminică, de la ora 22:00. 

Ultimul eşec al catalanilor pe stadionul Santiago Bernabeu datează din 25 octombrie 2015, când Real s-a impus cu 3-1, prin golurile marcate de Cristiano Ronaldo (35 din penalty), Pepe (49) şi Karim Benzema (61), după ce Barca reuşise deschiderea scorului prin Neymar (4).

Real Madrid era antrenată la momentul respectiv de italianul Carlo Ancelotti, în timp ce Barcelona îl avea la timonă pe actualul selecţioner al Spaniei, Luis Enrique Martinez.

Mulţi dintre protagoniştii acelui meci se află şi astăzi în lotul madrilenilor: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Marcelo, Isco Alarcon, Luka Modric, Toni Kroos, Karim Benzema şi James Rodriguez au fost titulari atunci, în timp ce Raphael Varane şi Nacho Fernandez s-au aflat pe banca de rezerve.

FC Barcelona mizează, la rândul ei, pe câţiva dintre fotbaliştii care au evoluat în duelul din 2014: Gerard Pique, Sergio Busquets, Leo Messi, Luis Suarez (accidentat), Ivan Rakitic, Sergi Roberto şi Jordi Alba.

Real Madrid-Barcelona, scurt istoric

De atunci, Barca a obţinut patru victorii consecutive pe Santiago Bernabeu: 4-0 pe 21 noiembrie 2015 (dublă Luis Suarez şi fără Messi titular), 3-2 pe 23 martie 2017 (gol Messi în prelungiri), 3-0 pe 23 decembrie 2017 (Luis Suarez şi Messi au adus victoria în repriza secundă, în care a fost eliminat Carvajal) şi 1-0 pe 6 februarie 2019 (gol Ivan Rakitic).

În această perioadă, singurele victorii ale madrilenilor în El Clasico s-au produs în Supercupei Spaniei din 2017, când elevii lui Zidane au câştigat ambele manşe (3-1 pe Camp Nou şi 2-0 în returul de la Madrid).

Meciul de duminică va fi al 180-lea în liga spaniolă între cele două rivale, care se află la egalitate în privinţa numărului de victorii (72), în timp ce 35 de partide s-au încheiat la egalitate.

În total, Barca şi Real s-au înfruntat de 243 de ori în meciuri oficiale, catalanii având o victorie în plus faţă de Real (96-95), în 52 de meciuri fiind consemnată remiza.

Argentinianul Lionel Messi este golgheterul absolut din El Casico, cu 26 de reuşite, în timp ce Real Madrid se mândreşte cu cea mai categorică victorie în faţa Barcelonei (11-1 în Cupa Spaniei, pe 19 iunie 1943).

După 25 de etape, FC Barcelona este liderul clasamentului campionatului de fotbal al Spaniei, cu un avans de două puncte faţă de Real Madrid, ocupanta locului secund. Meciul dintre Real şi FC Barcelona va avea loc duminică 1 martie, de la ora 22:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel