Reacția unui președinte după ce Arsenal a pierdut cu 2-0 în prima etapă de Premier League. „Fanii nu merită”

Arsenal a fost învinsă de nou-promovata Brentford, echipă care nu a mai jucat în Premier League de peste șapte decenii.

Președintele Rwandei, Paul Kagame, care este și un înfocat fan al echipei londoneze de fotbal Arsenal și-a exprimat frustrarea după eșecul din prima etapă de Premier League. Conform BBC, Brentford nu mai evoluase de 74 de ani în primul eșalon al fotbalului englez, însă a învins Arsenal cu 2-0 în primul meci al campionatului.

Kagame de multe ori comentează evoluțiile tunarilor, fiindcă clubul londonez este sponsorizat de guvernul rwandez. După prima partidă din acest sezon, acesta a transmis: „Nu trebuie să scuzăm sau să acceptăm mediocritatea. O echipă trebuie construită pentru a câștiga, câștiga, câștiga”.

Trebuie un plan care funcționează fiindcă fanii nu merită înfrângeri

În două alte mesaje pe Twitter, scrise la foc automat, acesta a cerut „un plan care chiar funcționează” și s-a plâns că „fanii nu merită să se obișnuiască cu asta”. Din 2018, guvernul Rwandei are un acord de sponsorizare controversat pentru peste 30 milioane de lire. În această înțelegere este inclus și un logo „Vizitează Rwanda” pe mânecile echipamentului sportiv al tunarilor.

Condusă de președintele Kagame, țara și-a revenit dintr-un genocid etnic în anii 1990. În 2018, Banca Mondială l-a lăudat pe conducător pentru „succesele remarcabile de dezvoltare”. Totuși, liderul rwandez este criticat atât în țară, cât și pe plan internațional, pentru acțiunile lui politice și pentru unele decizii care încalcă drepturile omului.

Ianis Hagi, şeptarul celor de la Glasgow Rangers, este în atenţia lui Arsenal, echipă antrenată de Mikel Arteta

„Hagi are o precizie a paselor de 83%, iar a driblingurilor reușite de 50%. Cifre excelente pentru un tânăr jucător care devine și mai periculos în fața porții.  Hagi este folosit mai mult pe partea dreaptă, dar poate evolua și în spatele vârfului. A marcat 7 goluri în campionat din 59 de șuturi, ceea ce demonstrează că simte poarta frecvent. Ar fi de mare ajutor pentru Arsenal, care suferă la acest capitol, mai ales când Aubameyang nu este în formă. Hagi este un jucător extrem de influent pentru restul echipei - Rangers a marcat 64 de goluri cu el în teren. El a creat 45 de ocazii și a dat 34 de pase importante. Are 11 assist-uri, este cel mai bun din Scoția la acest capitol, ceea ce i-a adus premiul pentru playmaker-ul anului”, scriu cei de la foottheball.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel