Reacție de la Palatul Cotroceni, după protestul de miercuri

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a găsit în Administrația Prezidențială un partener în chestiunea Republicii Moldova și a Reîntregirii. O delegație a coaliției a fost primită miercuri seară la Palatul Cotroceni, după un protest desfășurat la poarta Leu.

În urma discuțiilor purtate cu consilieri ai președintelui României, Klaus Iohannis, a reieșit că Administrația Prezidențială oferă deschidere în abordarea aspectelor referitoare la relația cu Republica Moldova și că dialogul și întâlnirile de lucru cu reprezentanții Acțiunii 2012 vor continua. De asemenea, delegația Acțiunii 2012 a lansat în cadrul întrevederii invitația ca președintele Klaus Iohannis și consilieri din Administrația Prezidențială să participe pe 27 martie, la Chișinău, la sărbătoarea unirii Basarabiei cu România, propunere care urmează să fie abordată și prin intermediul unei scrisori oficiale.

"Am înțeles că la Cotroceni există deschidere în abordarea subiectului Republica Moldova și că amânarea întâlnirilor de lucru a fost cauzată de neconcordanțe în program. Mizăm pe disponibilitatea Administrației de a asigura o bună reprezentare a instituției prezidențiale la Chișinău pe 27 martie, de ziua Unirii", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

[citeste si]

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 anunță că așteaptă și din partea Guvernului României răspuns la apelul public lansat în ianuarie, cu privire la elaborarea unei politici coerente față populația Republicii Moldova și la oferta Unirii ca singură soluție care poate asigura pe termen lung stabilitate și dezvoltare în teritoriul dintre Prut și Nistru. În cazul în care Executivul de la București nu va da curs solicitărilor pentru salvarea destinului românesc și european al Republicii Moldova, Acțiunea 2012 informează că va organiza manifestații stradale la Palatul Victoria.        

Instituție în subordinea Guvernului care să coordoneze politicile și proiectele pentru Republica Moldova, consilier specializat pe afacerile Republicii Moldova, spațiu informațional comun și medierea actualei crize instituționale de la Chișinău sunt solicitările cuprinse în Apelul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 către premierul Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel