Reacția pacienților după mesajul vehement transmis de o doctoriță din România - SONDAJ

După apelul doctoriței Mirela Nițu, mai mulți pacienți s-au simțit “certați” pe nedrept. În secția de comentarii de pe DC News, ei au scris că nu sunt de acord cu mesajul transmis de medicul Mirela Nițu.

Mirela Nițu a lansat un apel la cooperare şi empatie între doctor şi pacient. Postarea ei a devenit virală pe Internet, stârnind, ce-i drept atât aprecieri cât şi comentarii negative. 

Într-o ţară cu spitale prea puţine, cu medici şi ei prea puţini, obosiţi şi prost plătiţi, de multe ori pacienţii, aduşi de boli şi de dureri în camerele de gardă ale spitalelor de urgenţă, uită că medicul din faţa lui este şi el om. Aceasta este concluzia Mirelei Nițu care le dă o lecție pacienților care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Redăm o parte din mesajul Mirelei Nițu. Integral îl puteți citi AICI:

1) Dacă vii la UPU să fii consultat (mai ales dacă NU e o urgență!), răspunde frumos la întrebările care ți se pun.

2) Nu te repezi la asistentă, că nu-ți place privirea ei.

3) Dacă doar ți se iau analize și nu se sare imediat cu perfuzia pe dumneata, nu te rățoi și nu încerca să o primești prin intimidare, înseamnă că nu ai nevoie de ea. Și-apoi serul ăla, apa aia chioară nu te ajută cu nimic, să știi. Și poate știe prostul ăla de doctor că mai întâi trebuie să vadă analizele, ca să știe ce să-ți dea. Că de-aia e el doctorul și dumneata pacientul, nu ești la restaurant, să comanzi menu-ul.

4) Dacă te întreabă ce ai mâncat, lasă supica și brânzica de aseară, că nu de la ele te doare burta și verși; mai bine pomenește-i de sarmalele de la prânz, de usturoiul ăla de pe pastramă, de vinetele alea cu maioneză; nu le mai ascunde după ceiuț, că nu te crede nimeni, dar nici nu te poate trata corect. Că nu te întreabă degeaba, nici n-ar vrea să știe, că el n-a mâncat nimic, că n-a avut timp; și-i e o foame de-ar mânca și pietre!

5) Dacă medicul consideră că nu ești de internat, ascultă-l, ia rețeta și fii atent la indicații; știu că ai venit cu bagajul pregătit, ca în vacanță, dar n-a fost să fie de data asta, șervetel știe!... aaa, medicul știe, adică, mai bine. Și mai știe că nu te tratezi acasă, de-aia tot vii. 

6) Dacă te întreabă frumos: ai cu ce merge acasă?, nu te repezi la el, că doar încearcă să găsească o soluție, nu te dă nimeni afară până dimineață, chiar dacă nu prea e loc. Că ești pe picioarele dumitale, iar Ambulanța nu-i Taxi, nici la cheremul lui, nici la al dumitale. 

7) Și ultimul punct, că am obosit pentru noaptea asta. Mai ales, dar mai ales NU mai amenința cu reclamația, judecata, televiziunea și ziarele!

CITEȘTE ȘI: Doctorița Mirela Nițu: Când vedeți un homeless care vă mută nasul din loc nu chemați Ambulanța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel