Doctorița Mirela Nițu: Când vedeți un homeless care vă mută nasul din loc nu chemați Ambulanța

Doctorița Mirela Nițu, unul din medicii care a pus bazele unităţii de primiri urgenţe din Slobozia, a revenit cu un nou mesaj pe Facebook după ce în urmă cu câteva zile a făcut un apel la cooperare şi empatie între doctor şi pacient.

CITEȘTE ȘI: Reacția pacienților după mesajul vehement transmis de o doctoriță din România - SONDAJ

De această dată, Mirela Nițu a vorbit despre oamenii fără adăpost sau băuți (și sănătoși) care sunt trimiși la spital de parcă acolo ar fi hotel.

"Când vedeți un om beat pe stradă și chemați Ambulanța, ba mai și țipați la ambulanțieri că de ce veniți așa de târziu, că moare săracu' om în stradă, în loc să solicitați polițistul de sector, să-l ducă acasă, unde un somn bun, în patul lui, îi rezolvă boala, aduceți-vă aminte că în UPU s-ar putea afla tatăl, mamă, o altă rudă a dumneavoastră, care are CU ADEVĂRAT nevoie de atenția noastră. Când vedeți pe stradă un homeless care vă mută nasul din loc sau vă cere un ban de băutură, nu chemați Ambulanța, că spitalul/UPU nu este centru pentru persoanele fără adăpost, sunați la Primărie, că cei de acolo ar trebui să asigure adăpostul și hrana lor; din banii dumneavoastră, cu care îi susțineți anual.

Uneori, chiar soția/soțul/părinții cheamă Ambulanța când soțul/soția/copilul a băut și face scandal în casă. Ca să mai scape de bătăi și înjurături, de spart geamuri și farfurii. Să-i pună aia'perfuzii să-l trezească, că noi ne-am săturat!. Și...

Odată ajunși la noi, conform legii și protocoalelor, trebuie să ne ocupăm de TOATĂ lumea, să le facem loc, să le suportăm scandalul cu zâmbetul pe buze și politicos, că așa ați spus, nu? Că nu avem dreptul să ne revoltăm'' și să răspundem după atitudine și caz. Aici avem astfel de persoane care vin periodic, unii chiar seară de seară și personal, fără Ambulanță, să doarmă în UPU. Cer și de mâncare, deși UPU nu are repartiție de hrană pentru astfel de cazuri, așa că deseori masa medicului le este cedată lor. Sau punem mână de la mână și le cumpărăm ceva de mâncare. Deși asta NU intră în lista postului nostru!

Toate astea cer timp, nervi, uneori (deseori) chemat poliția, scandaluri, chiar violențe fizice, nu numai verbale, suportate în timp ce tratăm și restul pacienților veniți cu boli reale, de UPU.

În concluzie:

- Omul sănătos și beat, nu bolnav și beat, care nu este în comă alchoolica, se trezește acasă, în patul lui, după un somn bun.

- Pentru soțul/soția/copilul sănătos și beat, violent în casă, se cheamă poliția să-l calmeze, nu Ambulanța.

- Pentru oamenii de pe stradă, fără adăpost, vorbiți cu cei care ar trebui să le asigure adăpost, nu încercați să scăpați de ei trimițându-i la spital. În spital trebuie să ajungă/interneze NUMAI oamenii bolnavi.

Așa am avea și noi mai mult timp și mai mult calm pentru dumneavoastră, pacienții noștri!", a fost noul mesaj transmis de doctoriță.

VEZI ȘI: O doctoriță din România se revoltă: Dacă te întreabă ce ai mâncat, lasă supica și brânzica de aseară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel