Război SUA-Coreea de Nord: Suntem pregătiți

king jong un dece
king jong un dece

Coreea de Nord a ameninţat marţi să riposteze la trimiterea „lipsită de raţiune” a unui portavion american spre coastele Coreii de Sud, avertizând că este pregătită de „război”, declaraţia intervenind pe fondul escaladării tensiunilor în regiune, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

„Desfăşurarea americană, lipsită de raţiune, pentru invadarea RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) a atins o fază îngrijorătoare", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, citat de agenţia oficială KCNA, într-un prim comentariu al regimului de la Phenian după anunţul Washingtonului cu privire la trimiterea spre Peninsula Coreea a portavionului USS Carl Vinson şi flotei sale.

„Republica Populară Democrată Coreeană este pregătită să reacţioneze, indiferent de tipul de război dorit de SUA", a adăugat el.

Preşedintele Donald Trump ceruse recent consilierilor săi să pregătească întreaga gamă de opţiuni posibile pentru a se putea exercita presiuni asupra Phenianului şi de a-l obliga să-şi întrerupă programul de înarmare nucleară, s-a aflat dintr-o sursă diplomatică duminică. El a ameninţat chiar şi cu o acţiune unilaterală americană împotriva Coreei de Nord în cazul în care China nu reuşeşte să cheme la ordine regimul nord-coreean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel