Război Rusia-Ucraina. Femeile, copiii și bătrânii nu pot fi evacuați din Mariupol. Primarul Vadym Boichenkol: Au distrus poduri și trenuri

Vadym Boichenkol, primarul din Mariupol, vorbește despre o catastrofă umanitară în mijlocul bombardamentelor.

Vadym Boichenko, primarul orașului asediat Mariupol din sudul Ucrainei, spune că militarii ruși creează „o catastrofă umanitară” în oraș, potrivit CNN. Într-o postare pe contul Telegram, primarul a oferit amănunte despre situația din oraș.

"Ei blochează aprovizionarea și reparațiile pentru electricitate, apă și căldură. De asemenea, avariază calea ferată. Au distrus poduri și trenuri, așa că nu putem evacua femei, copii și bătrâni din Mariupol”, a spus primarul Boichenko.

Rusia oprește și aprovizionarea cu alimente "blocându-le ca în fostul Leningrad în al doilea război mondial, distruge cu intenție principalele elemente de infrastructură din oraș în ultimele șapte zile”, a mai spus primarul, care a adăugat că orașul nu are lumină, apă și căldură, scrie Agerpres.

"Lucrăm cu instituțiile internaționale pentru a forma un coridor verde pentru misiuni umanitare. Încercăm să asigurăm oprirea focului pentru a reporni electricitatea”, a explicat Boichenko.

"Suntem distruși ca nație. Este un genocid asupra poporului ucrainean. Acești ipocriți vin să salveze cetățeni vorbitori de rusă, dar au aranjat exterminarea ucrainenilor, grecilor și alte origini”, a precizat primarul orașului Mariupol.

A opta zi de război

Astăzi, consiliul orăşenesc din Mariupol a anunţat că armata rusă bombardează constant şi intenţionat infrastructuri civile de importanţă critică din acest oraş-port din sudul Ucrainei, lăsându-l fără apă, căldură sau electricitate şi împiedicându-l să aducă provizii sau să evacueze oameni, transmite Reuters.

Rusia își schimbă strategia și trece la atacuri mai directe asupra orașelor ucrainene, a spus un oficial NATO, citat de CNN. Rusia va adopta tactica atacurilor directe după ce încercarea de a captura orașele ucrainene prin încercuire, precum la Kiev, a stârnit numeroase frustrări, susține un oficial NATO.

”Vedem o schimbare de strategie în partea rusă... Sunt mai puțin concentrați pe înconjurarea orașelor și mai mult concentrați pe încercările directe... Bombardamentele grele sunt o urmare a acestei modificări”, a spus oficialul care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Înaintarea greoaie și pierderile grele suferite în primele zile ale invaziei au forțat această schimbare, a spus oficialul care a mai arătat că forțele ruse se confruntă cu probleme privind aprovizionarea.

”Este un întreg lanț de aprovizionare care nu funcționează. Vedem o strategie proastă, combinată cu pregătiri proaste și moral în scădere. Ei nu au mâncare, le lipsește combustibilul, au nevoie de piese de schimb”, a mai spus oficialul NATO, conform Mediafax. 

Rezistența ucraineană este în special responsabilă pentru problemele privind avansarea trupelor din Rusia. Totuși, oficialul NATO a avertizat că situația pe teren se poate schimba rapid. Ucrainenii vor obosi în timp ce Rusia are rezerve proaspete, susține oficialul care a adăugat că încă există posibilitatea ca armata din Belarus să intre în ofensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel