Război Mosul. Cât ar mai dura înfrângerea ISIS

Lupta pe care o duc forțele irakiene și coaliția internațională pentru a elibera orașul Mosul din mâinile grupării Stat Islamic (ISIS) s-ar putea încheia "până în vară", a afirmat luni președintele francez, François Hollande.

"Nu am terminat cu jihadiștii, mai este Mosul. Ni s-a confirmat că putem atinge acest obiectiv, atât cât va fi posibil, în primăvară, în orice caz până în vară", a declarat șeful statul francez aflat în Kurdistanul irakian, ultima etapă a vizitei sale consacrate în special luptei împotriva SI care a ocupat Mosul în iunie 2014.

Săptămâna trecută, premierul irakian, Haider al-Abadi, cu care François Hollande a discutat luni la Bagdad, s-a referit la un termen de "trei luni" pentru "a elimina" ISIS din Irak, scrie Agerpres.

Franța se află pe locul al doilea, după Statele Unite, ca nivel al implicării în cadrul coaliției internaționale care luptă împotriva ISIS. Militarii francezi efectuează raiduri aeriene în Irak și Siria și pregătesc trupele de elită ale forțelor antiteroriste irakiene.

Ofensiva lansată pe 17 octombrie la Mosul, ultimul bastion al ISIS în Irak, a permis eliberarea a mai mult de jumătate din oraș, dar unele cartiere din vest se află în continuare sub controlul integral al jihadiștilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel