Război hibrid, activat. Radu Tudor: Fir periculos pentru România

Jurnalistul Radu Tudor atrage atenția asupra unui război hibrid activat în România, cu fonduri din Ungaria, ascunse sub tot felul de pretexte. 

Ungaria finanțează cu 6 milioane de euro două echipe de fotbal din România. Radu Tudor subliniază, pe blogul său, că îngrijorările ”cresc la cote maxime”, atrăgând atenția că nu este vorba de o simplă finanțare. 

”Fir periculos pentru România”

”Finantarea unor echipe de fotbal pe criterii strict etnice, fluturarea de catre galeria echipei Sepsi a steagului asa zisului tinut secuiesc (galerie care primeste si ea parte din finantarea de la Budapesta), sprijinul extremistilor maghiari Viktor Orban si Laszlo Tokes pentru autonomie teritoriala pe criterii etnice in Transilvania – toate sunt legate intre ele cu un fir periculos pentru Romania.” scrie jurnalistul. 

Finanțări dubioase, sub alte pretexte

Radu Tudor mai notează: ”Finantari externe dubioase, sub pretext sportiv, cultural sau chiar politico-economic ascund in subteran mecanisme de razboi hibrid intr-un context de securitate degradat puternic de agresiunile Rusiei in Europa de Est si in Balcani. Stimularea miscarilor separatiste nu mai este un apanaj strict al vechilor conflicte istorice. Ele sunt folosite azi in mod amplificat, in spatiul continentat, ca o lucrare de laborator destul de reusita a serviciilor rusesti pentru a stimula dezbinarea, tensiunea si rupturile in spatiul european, occidental, transatlantic.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel