Război Afganistan. Talibanii, negocieri cu SUA

Talibanii au anunţat miercuri o viitoare reuniune cu reprezentanţi ai Statelor Unite la Islamabad în cadrul negocierilor de pace privind Afganistanul, dar Washingtonul a afirmat că nu a primit nicio "invitaţie oficială" din partea Pakistanului, relatează AFP.

"La invitaţia guvernului pakistanez", "este prevăzută o reuniune între echipele de negociatori" talibani şi ai Statelor Unite, luni, la Islamabad, a scris într-un comunicat purtătorul de cuvânt al insurgenţilor afgani, Zabihullah Mujahid.

El a adăugat că reprezentanţii grupării rebele se vor întâlni, "de asemenea, cu premierul Pakistanului, Imran Khan, pentru a discuta despre profunzimea relaţiilor dintre Pakistan şi Afganistan".

Nici Islamabadul, nici Washingtonul nu au confirmat deocamdată această reuniune.

"Am luat notă de anunţul public al talibanilor, dar nu am primit nicio invitaţie oficială la discuţii", a declarat pentru AFP, la Washington, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, fără să excludă, totuşi, eventualitatea unei astfel de reuniuni.

"Statele Unite susţin toate iniţiativele susceptibile să ducă la un adevărat dialog interafgan, incluzând guvernul afgan, talibanii şi alţi afgani, şi încurajează toate ţările să sprijine acest proces de pace", a adăugat ea.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Washingtonul preferă o anumită discreţie: "Nu vom negocia în public, este debutul unui lung proces pe care intenţionăm să îl continuăm prin canale diplomatice confidenţiale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel