RATB. Șoferii ar putea să nu mai iasă pe traseu, din motive de siguranță

Probleme grave la RATB. Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti reclamă că unele fac imposibilă asigurarea siguranței călătorilor. Șoferii ar putea să nu mai iasă pe traseu din motive de siguranță, nu din semn de protest. 

Sindicaliştii susţin că la nivelul managementului RATB sunt oameni politici, nu specialişti, iar acest lucru a dus la o "situaţie deosebit de gravă", potrivit Mediafax

Preşedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), Vasile Petrariu, a declarat, joi, că RATB a avut cinci directori generali și din 2014 are director interimar. El a adăugat că  "Noi avem impresia că, în mod premeditat, autorităţile vor să aducă această Regie în faliment. Sunt tot felul de interese, dar vrem să atragem atenţia Consiliului General al Municipiului Bucureşti, primarului general şi Consiliului de Administraţie că stăm pe un butoi cu pulbere şi vom ajunge să nu mai avem cum să ieşim pe traseu. Trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea faptul că este o mare problemă din punct de vedere al siguranţei circulaţiei". 

Deputat PSD: "Beneficiile vor fi simțite de toți românii"

Sindicaliştii spun că, în fiecare, între 80 şi 100 de autovehicule din parcul auto al RATB nu pot fi scoase pe traseu, în condițiile în care "119 autobuze, 13 troleibuze şi 15 tramvaie se retrag zilnic cu defecte tehnice. Probleme sunt şi la calea de rulare a tramvaielor. Din 146 de macazuri, 30 sunt funcţionale. Uzura parcului de tramvaie este de 83 la sută, unele dintre ele având peste 40 de ani, iar uzura troleibuzelor este de 93 la sută", după cum spune liderul sindical.

În aceste condiţii, sindicaliştii spun că şoferii ar putea refuza să mai iasă pe traseu, nu dintr-un exces de zel, ci pentru că le este frică să circule, ştiind că nu este asigurată siguranţa lor şi a călătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel