Răsturnare de situație în dosarul Tăriceanu-Vântu. Denunțător surpriză

Adrian Ionuţ Eftime, unul din apropiații lui SOV, este cel care l-ar  fi denunțat la DNA pe viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu. Eftime a fost condamnat anul trecut la 6 ani și patru luni de închisoare, acesta fiind acuzat de complicitate la dela­pi­­da­re cu consecinţe deo­sebit de grave şi spălare de bani în  dosarul Petrom­ser­vi­ce, dosar în urma căruia a fost condamnat săptămâna trecută și Sorin Ovidiu Vântu la șase ani și două luni.

Eftime a susținut la DNA că ar fi fost cel care i-a dus un milion de euro lui Bogdan Olteanu la sediul PNL din partea lui Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei, potrivit flux24.ro.

Ionuţ este fiul adoptiv al Liei Licanescu – Eftime și a lui Ioan Eftime, fost administrator la Realitatea Media. Ionuț Eftime a fost acționar la Splendid Media, o firmă de publicitate a lui SOV.

Ioan Eftime a inființat postul Alpha Tv, controlat în trecut tot de SOV.

Adrian Ionuţ Eftime este ginerele actualului primar al Piteștiului, pesedistul Cornel Ionică.

Lia Licănescu a fost șefa de cabinet a lui Traian Băsescu pe când acesta era primarul general al Capitalei. A mai stat și în mandatul lui Adriean Videanu, după care, o dată cu instalarea lui Sorin Oprescu, a ajuns la Administrația Prezidențială, ca director de cabinet. Când a izbucnit scandalul Realitatea TV în 2010, Lia Licănescu-Eftime a demisionat de la Administrația Prezidențială.

[citeste si]

Potrivit sursei citate, Eftime a mai fost arestat în 2010 de DIICOT în baza unei note a SRI semnată de generalul Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI. Generalul Coldea nota că una dintre firmele de tip off-shore folosită de familia Eftime în circuitele financiar-bancare şi în afacerile derulate este "In Capital Partners LTD" - înregistrată în insulele Seychelles. "În cadrul acestei firme este interpus ca administrator Ian Taylor (34 de ani), cetăţean neozeelandez, acesta figurând cu calitatea amintită la circa 85 de firme autohtone şi mai multe offshore-uri controlate de grupare," sublinia SRI. Serviciul secret mai susţinea că un rol important în cadrul operaţiunilor derulate de "In Capital Partners LTD" îl are cetăţeanul britanic Foster Neil George (51 de ani), coacţionar al societăţii alături de Adrian Eftime, "reprezentantul Băncii HSBC în Orientul Mijlociu, influent om de afaceri în spaţiul menţionat".

Presa a mai scris că Adrian Ionuț Eftime a achiziţionat, în 2008, conacul de la Izvorani, un domeniu imens, de 6 hectare, cumpărat de la moştenitorii de drept de către fostul primar  al Capitalei, Crin Halaicu, contra sumei de un milion de euro. Adrian Ionuț Eftime ar fi dat pe conacul de la Izvorani suma de 2.000.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel