Raport MCV. PROTEST în Piața Victoriei după semnalul lui Iohannis: Jos Guvernul!

Protestatarii Rezist au organizat rapid un protest după ce Frans Timmermans a dat publicității concluziile principale ale raportului MCV despre România. 

"Guvernul Romaniei distruge Romania Europeană! Astăzi Europa a spus Guvernului Dragnea -Dăncilă: Rușine! Rușine pentru pactizarea cu infractorii! Rușine pentru reprimarea protestelor pașnice! Cerem demisia Guvernului Dragnea - Dăncilă! După ce astăzi Parlamentul European a adoptat rezoluția cu privire la statul de drept din România și a fost publicat raportul MCV, cel mai dur de la aderarea țării noastre la UE, ne este foarte clar că acest Guvern trebuie să își dea urgent DEMISIA!

Ne vedem astăzi în Piața Victoriei începând cu ora 19:00 să cerem încă o dată, cu toată fermitatea, Jos Guvernul Dragnea - Dăncilă, acest “accident al democrației”, așa cum s-a exprimat președintele Iohannis", au scris cei de la Corupția Ucide pe Facebook.

Recomandările Comisiei Europene

Comisia Europeană (CE) a recomandat marţi României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

De asemenea, Bruxellesul recomandă României suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi de revocare în curs care vizează procurori în funcţie.

Totodată, CE recomandă relansarea procesului de numire a procurorului-şef al DNA care trebuie să aibă experienţă dovedită în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor de corupţie şi un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente şi imparţiale în cazurile de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel