RAPORT DEVASTATOR. Rolul lui George Soros în CEDO. Mari semne de întrebare despre judecători

George Soros
George Soros

Un raport vine să ridice semne de întrebare cu privire la independența judecătorilor CEDO și transparența deciziilor lor, în contextul afilierii la diferite ONG-uri. Toate duc la George Soros, direct sau indirect. 

”Acest raport arată că cel puțin 22 din cei 100 de judecători permanenți care au fost prezenți la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), între 2009 și 2019, sunt foști oficiali sau colaboratori a șapte ONG-uri care sunt extrem de active în fața Curții. Doisprezece judecători sunt conectați la rețeaua Open Society Foundation (OSF), șapte la comitetele de la Helsinki, cinci la Comisia Internațională a Juriștilor, trei la Amnesty International și unul la Human Rights Watch, Interights și A.I.R.E. Rețeaua Open Society se distinge prin numărul de judecători asociați acesteia și prin faptul că finanțează celelalte șase organizații menționate în acest raport. (...) Această situație pune în discuție independența Curții și imparțialitatea judecătorilor și contravine regulilor pe care CEDO însăși le impune statelor în acest domeniu. Este cu atât mai problematic cu cât puterea Curții este excepțională.(...) Este necesar să remediem această situație. În acest scop, ar trebui acordată o atenție sporită în special alegerii candidaților pentru funcțiile de judecător, evitând numirea activiștilor. Acest raport propune, de asemenea, soluții pentru a asigura transparența intereselor și a legăturilor dintre solicitanți, judecători și ONG-uri și formalizează procedurile de retragere și de respingere.” arată un raport despre ONG-uri și judecătorii CEDO pe anii 2009-2019. Raportul a fost publicat în februarie 2020 și este semnat de Grégor Puppinck, directorul ECLJ (Centrul European pentru Drept și Justiție), și Delphine Loiseau, asociată în cercetare la ECLJ.

Sub conducerea lui George Soros, Open Society susține persoane și organizații de pe tot globul care luptă pentru libertatea de exprimare, guvernarea responsabilă și societățile care promovează dreptatea și egalitatea - arată site-ul fundației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel