Rapid Bucureşti a promovat matematic în Liga 1, la şase ani de când a retrogradat

Facebook FC Rapid 1923
Facebook FC Rapid 1923

Rapid Bucureşti şi-a asigurat promovarea matematică în Liga 1, cu o etapă înainte de finalul campionatului, după egalul dintre CS Mioveni şi ASU Poli Timişoara, scor 2-2. 

Astfel, giuleştenii au patru puncte în plus şi un meci mai puţin disputat faţă de principala urmăritoare, CS Mioveni, cu doar o etapă înainte de finalul campionatului. Giuleştenii se întorc astfel în Liga 1 la şase ani de la ultima prezenţă pe prima scenă a fotbalului românesc. De asemenea, şi Dunărea Călăraşi s-a încurcat, fiind învinsă cu 2-0 de cei de la Miercurea Ciuc. 

Este un moment mult aşteptat de suporterii rapidişti, mai ales că din toamnă Rapid ar putea juca pe noul stadion din Giuleşti în Liga 1. Sezonul trecut, Rapid Bucureşti a pierdut promovarea în finalul sezonului, cu Daniel Pancu pe banca tehnică. 

Rapid revine în Liga 1 după șase ani de pauză, în care a evoluat în ligile inferioare. După revenirea lui Mihai Iosif pe banca tehnică, în luna martie a acestui an, giuleștenii au avut o serie impresionantă, cu cinci victorii consecutive. Ulterior, Rapid a făcut mai mulți pași greșiți, inclusiv două eșecuri contra celor de la U Craiova 1948 (0-1) și Dunărea Călărași (2-3), dar au rămas pe loc direct promovabil.

Rapid Bucureşti, duel pentru primul loc cu Craiova 

U Craiova 1948 este deja promovată matematic încă de etapa trecută, dar giuleştenii încă au şanse matematice pentru a termina Liga 2 pe primul loc. Un singur punct le desparte pe cele două echipe. În campionatul regulat, U Craiova 1948 a învins-o pe Rapid cu 5-0, în timp ce în playoff s-a impus cu 1-0 în meciul tur. 

VEZI RAPID - U CRAIOVA 1948, LIVETEXT la 21:00.

Rapid, susţinută şi de adversari 

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, şi-a exprimat susţinerea pentru giuleşteni şi le-a urat succes în lupta pentru promovare. 

„Eu anul ăsta am ținut cu FC U Craiova și Rapid București. Eu îmi doresc foarte mult să jucăm 2 meciuri pe „Ion Oblemenco”, poate 3 sau 4, poate să jucăm cu spectatori ca să simt și eu cum e atmosfera din Giulești, să fiu înjurat, ți se face pielea de găină”, a spus Mihai Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel