Ramzan Kadîrov, promovat la gradul de general-colonel de Vladimir Putin

Ramzan Kadîrov, promovat la gradul de general-colonel de Vladimir Putin / Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng
Ramzan Kadîrov, promovat la gradul de general-colonel de Vladimir Putin / Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng

Liderul cecenilor Ramzan Kadîrov a fost promovat la gradul de general-colonel de Vladimir Putin.

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunţat miercuri că a fost promovat la gradul de general-colonel de preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Agerpres. Promovarea sa vine într-un moment în care forţele Moscovei se confruntă cu o pierdere de teren în Ucraina, relatează AFP.

"Preşedintele rus mi-a decernat gradul de general-colonel. Decretul a fost publicat (...) Vladimir Vladimirovici m-a informat personal şi m-a felicitat", a postat Kadîrov pe Telegram, afirmând că este foarte recunoscător pentru "înalta apreciere a meritelor sale".

Cât de important este gradul obținut de Kadîrov



Gradul de general-colonel este al treilea cel mai important grad de comandă în ierarhia militară rusă, după cel de general de armată şi mareşal.

Liderul cecen era deja de trei ori general înainte de această promovare: al forţelor militare interne, al poliţiei şi al gărzii naţionale din Cecenia.

Kadîrov, criticat de ONG-urile internaţionale pentru gravele încălcări ale drepturilor omului în republica sa, a fost foarte activ de la începutul ofensivei ruse în Ucraina. Unităţi cecene, între care miliţia personală a lui Kadîrov, "kadîrovţî", cu o reputaţie sinistră, luptă alături de forţele armate ruse în Ucraina.

Kadîrov își trimite fiii la război



Luni, Kadîrov şi-a anunţat intenţia de a trimite trei dintre fiii săi, adolescenţi, să lupte în Ucraina, făcând în acelaşi timp apel la utilizarea "armelor nucleare de putere scăzută" în contextul dificultăţilor cu care se confruntă trupele ruse.

VEZI ȘI: Are 14 copii. Ramzan Kadîrov își trimite trei dintre fii la război, aceștia fiind încă minori: Îi aplaud pentru asta! E timpul să își demonstreze valoarea în lupte reale

De asemenea, el a criticat un al general-colonel rus, Aleksandr Lapin, care răspunde de operaţiile din zona Liman, localitate recent recucerită de forţele ucrainene, apreciind că acesta nu a furnizat "comunicaţiile" şi "muniţiile necesare" soldaţilor angajaţi în apărarea oraşului.

Kremlinul a elogiat luni "contribuţia eroică" a lui Ramzan Kadîrov în ofensiva din Ucraina.

Întors de pe front, Kadîrov i-a cerut lui Putin să folosească arme nucleare 

Ramzan Kadîrov a afirmat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea de 'arme nucleare de mică putere' în Ucraina, după retragerea ruşilor din oraşul strategic Liman, transmit Reuters şi AFP.

"După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere", a scris Ramzan Kadîrov într-o postare pe Telegram.

"Trebuie desfăşurată operaţiunea militară specială în sensul deplin al termenului, nu să ne distrăm jucându-ne", a adăugat liderul cecen, care a fost prezent vineri la Mocova pentru oficializarea anexării unor teritorii ucrainene la Rusia.

"Nu este necesar să ne luăm deciziile ţinând cont de comunitatea occidentalo-americană care a acţionat mult împotriva noastră", a mai scris Ramzan  Kadîrov. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Ziua și derapajul pentru Kadîrov: Rusia nu are nevoie de mobilizare. Poate ridica 2.5 milioane de oameni care ar demola orice armată NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel