Raluca Turcan anunță deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru la granița cu Republica Moldova

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță deschiderea unui centru de vaccinare de tip drive-thru la Vama Stânca, în județul Botoșani. Acesta va deservi cetățenii care intră sau ies din Republica Moldova. 

"Vaccinare de tip drive-thru amenajate în locuri intens tranzitate sunt o soluție potrivită pentru a facilita accesul oamenilor la vaccin. Un astfel de centru va funcționa în Vama Stânca din județul Botoșani și va putea deservi cetățenii români care se deplasează în Republica Moldova sau care intră în România prin acest punct de trecere a frontierei. Inițiativa este cu atât mai bine venită cu cât județul Botoșani are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din țară. Am vizitat astăzi, împreună cu autoritățile locale, acest centru de vaccinare care va deveni operațional în foarte scurt timp. Profit de această ocazie pentru a adresa un îndemn tuturor locuitorilor din județ, nu numai celor care trec prin punctul de frontieră, să meargă să se imunizeze. În România, accesul la vaccin este extrem de facil și nu presupune nicio formalitate. Oricine dorește se poate vaccina chiar astăzi! Pe de altă parte, rămâne și în județul Botoșani preocuparea de a veni în întâmpinarea persoanelor din grupurile vulnerabile, cele mai multe în mediul rural, care nu pot suporta costurile unei deplasări la centrul de vaccinare sau care nu se pot deplasa. Caravanele mobile care funcționează cu succes în alte județe ale țării ar putea îndeplini și aici, în Botoșani, un rol important în procesul de vaccinare. Să nu uităm că foarte multe dintre persoanele vulnerabile trăiesc în condiții precare de igienă și sunt astfel mult mai supuse riscului de infectare," este mesajul Ralucăi Turcan. 

Cum funcționează vaccinarea în România: în ultimele 24 de ore, peste 70 000 de vaccinați

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat sâmbătă că peste 70.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România.

Potrivit CNCAV, din cele 70.255 de persoane vaccinate, 20.679 au primit prima doză de vaccin, iar 49.576 pe a doua. 58.610 persoane au primit vaccin Pfizer, 3.331 Moderna, 3.098 AstraZeneca și 5.216 au primit vaccin Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare, 4.425.234 de persoane au fost vaccinate, dintre care 3.755.604 cu ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 35 de reacții adverse, 9 dintre ele de tip local și 26 de tip general. În total, de la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 16.227 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 154 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy