Rafila: Cum ar trebui să arate școala din toamna 2020

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a dezvăluit vineri seară cum ar trebui să arate școala din toamna anului 2020, ținând cont de situația epidemiologică.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat vineri seară că încă de acum trebuie făcute simulări și programe pentru ca elevii și cadrele didactice să știe cum va începe noul an școlar.

„Un număr de maxim 15 elevi. Copiii să fie undeva la 1,5 metri distanță”, a spus dr. Alexandru Rafila.

Profesorul a subliniat că este important „să limităm pe cât posibil interacțiunea elevilor din clase diferite. Dacă doamne ferește apare într-o clasă un caz, să nu avem probleme. Pot să iasă în pauză, dacă găsim o soluție de decalare”.

Rafila: Ar trebui să existe trei variante

„Să fim flexibili și să adăptăm programul școlar în funcție de risc, de modul de funcționare și de adresabilitatea din fiecare școală. Școlile care au numărul mic de elevi pot să-și desfășoare programul normal (...) Cadrele didactice să poarte mască, copiii ori permanent, ori doar în pauze. Bineînțeles, triajul epidemiologic și trebuie să existe o variantă în care să poți să ai învățământ online o săptămână sau două-trei zile alternativ online și prezența în școală... În orice caz, clasele mari cu 30-35-40 de elevi cu siguranță nu vor putea funcționa în această structură”, a declarat dr. Alexandru Rafila la Digi24.

De asemenea, dr. Alexandru Rafila a precizat că nici anul viitor nu se va putea relua modul de funcționare obișnuit al școlilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel