Radu Tudor: Adio, Mark Gitenstein ! Ia-l și pe Traian Basescu cu tine

mark_gitenstein_si_traian_basescu
mark_gitenstein_si_traian_basescu

Radu Tudor scrie pe blogul său că Mark Gitenstein, care își încheie mandatul pe 14 decembrie, s-a făcut remarcat ”prin poziții politice partizane, în favoarea unui președinte nepopular.”

”În calitatea sa de reprezentant diplomatic al uneia din cele mai importante țări ale lumii, Gitenstein s-a făcut remarcat prin poziții politice partizane, în favoarea unui prșsedinte nepopular și care a ingnorat sau încălcat de multe ori regulile constițutionale și ale statului de drept. Ingerințele sale fară precedent în deciziile administrației de la București l-au făcut pe Mark Gitenstein la București un personaj la fel de nepopular ca și Traian Basescu în ochii majorității populației românești.”, scrie Radu Tudor.

Radu Tudor mai scrie că Mark Gitenstein este cel mai criticat șef al unei misiuni diplomatice americane la București de la căderea comunismului, iar cea mai gravă consecință a modului în care Mark Gitenstein și-a exercitat mandatul său de ambasador a fost creșterea exponențială a sentimentelor negative și critice la adresa Statelor Unite ale Americii din partea cetățenilor români.

”Declarațiile sale din perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Baăescu, informațiile false transmise Departamentului de Stat și atitudinea vădit părtinitoare pentru tabara politica PDL-Băsescu l-au transformat pe Gitenstein în cel mai criticat șef al unei misiuni diplomatice americane la București de la căderea comunismului.

Cea mai grava consecinta a modului in care Mark Gitenstein si-a exercitat mandatul sau de ambasador a fost cresterea exponentiala a sentimentelor negative si critice la adresa Statelor Unite ale Americii din partea cetatenilor romani. Administrația de la Washington ar trebui să fie îngrijorată în legătura cu aceste consecințe, care nu se limitează doar în planul imaginii. Ele pot genera și atitudini ostile în viitor în cazul apariției unor decizii de politică externă și de securitate care ar implica sprijin din partea României.”, scrie Tudor

În finalul postării, Radu Tudor îi transmite un mesaj lui Mark Gitenstein: Goodbye, Mark Gitenstein ! Romania has one last favour to ask : please take Traian Basescu with you ! But be aware, the entire F-16 fleet could disappear “with zero prejudice”….

”Adio, Mark Gitenstein. Romania îți cere o ultimă favoare: te rugăm, ia-l pe Traian Băsescu cu tine, dar fii atent, întreaga flotă F-16 ar putea dispărea cu ”prejudicii zero”...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel