Radu Banciu a răbufnit la B1 TV: Astea sunt tragedii! Nu la Caracal! Să nu ne ascundem

Rodica Mitu / 10 sep 2019 / 09:04 Salveaza PDF Comentarii
Radu Banciu
Descriere foto: Radu Banciu

Cu 800.000 de persoane care îşi pun capăt zilelor, anual, la nivel mondial - una la fiecare 40 de secunde -, cifrele rămân alarmante, chiar dacă rata sinuciderilor la nivel global a cunoscut o scădere în ultimii ani, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Luni seară, Radu Banciu a comentat acest subiect la B1 TV.

Într-un raport publicat recent, OMS a afirmat că doar 38 de ţări dispun, în prezent, de strategii de prevenire a sinuciderilor.

„Vina este la cei care, deși au în mână modalități, nu știu ce să facă cu ele, nu investesc suficient sau nu adună creiere competente care să se lupte cu asta. Interesează pe cineva în România acest subiect? Da, interesează, dar la nivel mic”, a spus, luni seară, la B1 TV, Radu Banciu.

„Noi, prin acest pamflet, ca orice pamflet din lume, asta combatem în primul rând: prostia, ipocrizia, deșertăciunea, minciuna, cuvintele false, oamenii de doi bani, cumetriile. Toate sunt incluse într-o libertate de exprimare care-ți pune adevărul în față. Te pune într-o situație de a te mai gândi o dată: acesta este pamfletul de excepție. Când îți dă toate argumentele și tu ai la dispoziție ce să alegi. Alții care au fonduri, funcții, care pot aduna în jurul lor un auditoriu nu reușesc să facă nimic. Nimeni, din păcate, nu îi condamnă pentru asta.

Tragediile acolo sunt, nu la Caracal. Se întâmplă o dată la 40 de secunde! De când am făcut enunțul acesta, s-au mai sinucis doi sau trei. Acestea sunt tragedii! Să nu ne ascundem după câte o drama din asta care să îi păcălească pe oameni că, uită-te, cum e lumea în care trăim și câtă minciună. Sunt multe dedesubturi, acolo trebuie scormonit, nu la astea", a spus Radu Banciu.

 

 

VEZI ȘI: Bianca Andreescu are Canada la picioare. Radu Banciu: Lăudăroșenie, fanfaronadă gratuită! Știm cum vor sta lucrurile

 

 

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28