Irlanda de Nord - România. Rădoi, după accederea în urna a doua la tragerea la sorţi pentru CM 2022: Pe asta va trebui să ne concentrăm!

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că partida cu Irlanda de Nord a fost una dificilă, aşa cum se aştepta, şi consideră rezultatul de egalitate, 1-1, drept unul echitabil.

'A fost un meci dificil, aşa cum ne aşteptam, prin prisma faptului că Irlanda de Nord dorea să termine cu un aspect pozitiv pentru că nu a avut traseul aşteptat. Cred că e un rezultat echitabil. Şi ei şi-au creat câteva ocazii, dar din momentele statice ale jocului sau ca urmare a greşelilor noastre. Eu consider că e un rezultat echitabil', a spus Rădoi după meci.

'Ne-am aşteptat ca adversarii să joace acel 5-3-2 destul de compact, însă noi nu am reuşit să speculăm spaţiile libere din zonele laterale. Trebuia să verticalizăm mult mai mult, dar au fost foarte agresivi şi din punctul ăsta de vedere am fost nevoiţi să întârziem posesia', a adăugat el.

Rădoi a menţionat că şi-ar fi dorit să se joace partida cu Norvegia, câştigată de România la masa verde, cu 3-0, din cauza unui caz de coronavirus în lotul nordicilor:

'E greu să discutăm deciziile luate de anumite comisii. Toţi ne-am fi dorit să disputăm partida cu Norvegia, indiferent de rezultatul final pentru că noi aveam de luat o revanşă. Din păcate deciziile au fost luate şi nu putem să le schimbăm'. Selecţionerul a menţionat la postul Pro Tv că intrarea în urna a doua la tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2022 nu garantează că România va încheia grupa pe locul 2.

'Nu înseamnă că dacă suntem în urna a doua la tragerea la sorţi sigur vom termina pe 2 în grupă. Putem să cădem cu echipe din urna a treia foarte bune, echipe care poate au retrogradat din urna a doua... Deci noi va trebui să ne concentrăm pe ceea ce putem noi să facem pe principiile pe care le avem', a explicat Mirel Rădoi.

Selecţionatele de fotbal ale României şi Irlandei de Nord au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), miercuri seara, pe Windsor Park din Belfast, în ultimul său meci din Grupa 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor. România şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022, însă evoluţia a fost una modestă, obţinând un egal chinuit.

Prezenţa în urna a doua se datorează în mare măsură şi victoriei Serbiei în faţa Rusiei (5-0). Austria a câştigat grupa, cu 13 puncte (a promovat în Liga A), urmată de Norvegia, 10 puncte, România, 8 puncte, şi Irlanda de Nord, 2 puncte (ambele obţinute cu România), care a retrogradat în Liga C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel