Rachetă Coreea de Nord. SUA, sfătuită să atace Phenian-ul

Fostul șef al serviciilor de informații israeliene, Amos Yadlin, a declarat duminică, după ultimul test nuclear al Phenianului, că Washingtonul ar trebui să atace preventiv Coreea de Nord dacă are capacitatea de a o face, informează EFE.

În declarații făcute la postul de radio israelian 103FM, Yadlin a apreciat că, deși Coreea de Nord are capacități nucleare, el se îndoiește că Phenianul este pregătit să lanseze un atac, la fel cum și-a exprimat îndoiala și în legătură cu faptul că SUA au inteligența necesară pentru a realiza o operațiune militară într-o manieră sigură.

"Dacă după un atac de acest gen se lansează o rachetă împotriva (SUA), atunci nu ar mai avea niciun sens să mai fi atacat", a declarat oficialitatea israeliană, care a apreciat că "întrebarea este dacă SUA au inteligența care să le permită să ducă la bun sfârșit un atac preventiv care să distrugă capacitățile Coreii de Nord".

Yadlin a adăugat că situația cu Coreea de Nord se complică și mai mult deoarece țintele cele mai probabile ale unui contraatac ar fi Coreea de Sud și Japonia. Fostul șef al spionajului militar israelian, care a fost și atașat militar la Washington, consideră că este posibil ca nici SUA să nu fie sigure că au capacitatea de a ataca în aceste momente și că o operațiune militară împotriva Coreii de Nord este foarte complicată și riscantă.

Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, în cadrul celui de-al șaselea test nuclear al Phenianului și, judecând după seismul pe care l-a produs, acest ultim test pare a fi și cel mai puternic de până acum, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel