Rachetă Coreea de Nord. Pentagonul, primele evaluări

Racheta lansată marți de Coreea de Nord pe deasupra Japoniei a fost de tip balistic cu rază medie de acțiune, a comunicat Pentagonul agenției Yonhap.

"Evaluarea inițială indică lansarea unei rachete balistice cu rază medie (IRBM). Conlucrăm cu partenerii noștri inter-agenții pentru o evaluare mai detaliată și vom actualiza public informațiile dacă este necesar", a informat Departamentul Apărării SUA într-un e-mail.

Anterior, surse de la Pentagon declaraseră agenției Reuters, sub rezerva anonimatului, că racheta pare să fi fost model Hwasong-12, cunoscut și sub denumirea KN-17. Militarii americani consideră medii razele de acțiune între 1500 și 3000 de mile marine (2778 până la 5556 km).

Comandamentul pentru Apărarea Aerospațială a Americii de Nord (NORAD) și Comandamentul din Pacific al SUA au stabilit că racheta nu a amenințat continentul nord-american sau insula americană Guam din vestul Pacificului. Coreea de Nord amenințase recent că va lansa patru rachete spre Guam ca răspuns la avertismentul președintelui american Donald Trump că va dezlănțui "focul și furia" asupra regimului de la Phenian.

După lansarea de marți, Trump a afirmat că "toate opțiunile sunt pe masă" în privința Coreei de Nord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel