Putin spune că „blitzkrieg-ul economic” occidental a eșuat, în timp ce Ucraina recâștigă teren în estul țării

Președintele rus Vladimir Putin precizează că războiul economic occidental a eșuat.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova „gestionează cu încredere presiunile externe” din partea Occidentului asupra auto-descrisei „operațiuni militare speciale” a țării sale în Ucraina.

„Aș dori să subliniez încă o dată că Rusia face față cu încredere presiunii externe și, de fapt, am putea spune, agresiunii financiare și tehnologice din partea unor țări”, a declarat liderul rus oficialilor guvernamentali în timpul unei întâlniri virtuale.

„Tacticile blitzkrieg-ului economic nu au funcționat, acest lucru este deja evident pentru toată lumea și pentru ei”, a adăugat el.

Puterile occidentale, inclusiv Statele Unite ale Americii, Regatul Unit și statele membre ale UE, au impus Rusiei sancțiuni drastice din cauza ofensivei sale, conform AlJazeera.

CITEȘTE ȘI    -    „Colaps total”: Putin a anulat o întâlnire cu generalii săi după cea mai mare înfrângere a armatei ruse de la începutul războiului

Separatiştii proruşi recunosc că întâmpină o "situaţie dificilă în estul Ucrainei

Unul dintre principalii lideri ai separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, Denis Puşilin, a recunoscut luni o situaţie "dificilă" pe front în faţa contra-ofensivei ucrainene, dar a susţinut că forţele ruse "rezistă", informează AFP.

Aceste declaraţii intervin după ce armata ucraineană a revendicat importante recuceriri teritoriale în ultimele zile în faţa trupelor Rusiei, în special în regiunea Harkov, în nord-est, dar şi în sud şi în est.

"Situaţia rămâne dificilă. Adversarul încearcă să distrugă infrastructurile critice şi civile", a declarat Puşilin pentru postul de televiziune rus Rossia 24, evocând "bombardamente masive".

Acest responsabil, care conduce "republica" proclamată unilateral de separatişti la Doneţk, a informat de asemenea despre atacuri ucrainene asupra oraşului Liman, în est.

Potrivit lui Puşilin, forţele ruse şi cele proruse "rezistă", iar situaţia, chiar dacă "dificilă", rămâne "sub control". El a susţinut de asemenea că forţele ruse şi proruse "avansează în unele zone", fără a le numi.

Armata ucraineană a anunţat iniţial o contra-ofensivă în sud, înainte de a realiza în timpul săptămânii trecute o contra-ofensivă fulger în regiunea Harkov, forţându-i pe soldaţii ruşi să se retragă spre alte poziţii.

Luni, forţele ruse au afirmat că au bombardat zone recuperate de Ucraina nu departe de Harkov, în sectoarele Kupiansk şi Izium. 

Ucraina anunță că a eliberat peste 3.000 de km² de teritoriu de sub ocupația rușilor. Recucerirea orașului Izium este în curs

Ucraina susține că a eliberat peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu de sub ocupația rușilor.

Ucraina a anunţat duminica aceasta că trupele sale au recucerit în septembrie peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu de la trupele ruse în timpul unei contraofensive în nord-estul ţării, transmite Agerpres, citând France Presse (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel