Putin și-a pierdut cel mai bun LUNETIST în Ucraina. A fost ucis și Denis Kozlov, al 43-lea colonel

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cel mai bun lunetist al lui Vladimir Putin a fost ucis în Ucraina.

Vladimir Putin și-a pierdut al 43-lea colonel în război, după o încercare eșuată a trupelor ruse de a traversa un râu în Ucraina, precum și un lunetist legendar, scrie The Sun.

Colonelul Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani, s-a numărat printre membrii trupelor ruse care au încercat să treacă râul Doneț, după ce au fost ținuți în ambuscadă de forțele ucrainene săptămâna trecută. Separat, a fost anunțată moartea unuia dintre cei mai buni lunetişti militari ai lui Vladimir Putin, sergentul Serghei Tsarkov.

Colonelul îl înlocuise pe un altul, ucis în luna martie



Kozlov a fost pus în poziția sa în urmă două luni, după ce l-a înlocuit pe predecesorul său, colonelul Serhiy Porohnya, care a fost ucis de militarii ucraineni în luna martie.

În atacul asupra râului Doneț de săptămâna trecută, două batalioane au fost distruse de ucraineni după o misiune eșuată de a salva camarazii blocați și echipamentul de pe celălalt mal al râului. Soldații ruși și vehiculele lor au rămas blocate în încercarea lor de a traversa calea navigabilă, după ce podul a fost aruncat în aer de forțele ucrainene.

În urmă a rămas un cimitir de tancuri rusești

După atac, imaginile din satelit au arătat un „cimitir” de tancuri rusești semnate cu litera Z, 52 de vehicule distruse și aproximativ 1.000 de soldați pierduți. Se pare că a doua și a treia încercare s-au încheiat cu eșec. Imaginile arată un pod de pontoane demolat și încă o jumătate de duzină de vehicule militare. Pe parcursul celor patru zile în care rușii au încercat să traverseze râul, se estimează că aceștia au pierdut peste 70 de tancuri și mașini blindate.

Pierderea unui alt colonel vine după câteva săptămâni jenante pentru Putin în războiul din Ucraina. Trupele sale au fost forțate să se retragă atât din capitala Kiev, cât și din cel de-al doilea oraș ca mărime, Harkov, din estul Ucrainei.

De ce Tsarkov era considerat cel mai bun lunetist al lui Putin



Tsarkov, în vârstă de 38 de ani, era comandantul unei companii de lunetişti, parte a plutonului 1 din regiunea TransBaikal, Siberia.

”Serghey Tsarkov fost cel mai bun lunetist al brigăzii. Toată lumea îl respecta foarte mult, era un profesionist, respectat. Nimeni nu putea crede că i s-ar putea întâmpla așa ceva”, a spus o sursă militară.

A fost un câștigător regulat al concursurilor internaționale de lunetişti la jocurile militare desfășurate între țările ex-sovietice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel