Putin, mesaj către SUA: Răbdarea Rusiei e pe terminate

Răbdarea Rusiei este pe terminate în ce privește tergiversarea de către Washington a rezolvării situației legate de sediile diplomatice ruse. 

Sediile au fost închise cu puțin timp înainte de a-și încheia mandatul de către fostul președinte Barack Obama, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință de presă, au relatat agențiile de presă TASS și RIA Novosti, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Moscova va lua măsuri simetrice de răspuns înainte sau după așteptata întâlnire dintre președinții rus și american Vladimir Putin și Donald Trump, Dmitri Peskov a spus că această problemă ține de competența Ministerului de Externe.

Moscova așteaptă din partea Washingtonului explicații în scris despre modul în care partea americană intenționează să rezolve criza care a apărut din cauza scandalului legat de sediile diplomatice ruse în Statele Unite ale Americii, a scris presa rusă săptămâna trecută.

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton, ex-președintele Barack Obama a ordonat la sfârșitul lunii decembrie, pe lângă expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco, și închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland.

Președintele Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze și să aștepte instalarea noii administrații la Washington înainte de a lua o hotărâre. Dar după venirea președintelui Donald Trump la Casa Albă problema sediilor diplomatice ruse nu fost rezolvată, Moscova amenințând în repetare rânduri cu măsuri de represalii simetrice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel