Putin, decizie neașteptată. Noul şef al Statului Major, unul dintre cei mai criticați generali ruși. Kadîrov: Trebuie să-și spele rușinea cu sânge

Putin, decizie neașteptată. Noul şef al Statului Major, unul dintre cei mai criticați generali ruși. Kadîrov: Trebuie să-și spele rușinea cu sânge / Foto: Kremlin.ru
Putin, decizie neașteptată. Noul şef al Statului Major, unul dintre cei mai criticați generali ruși. Kadîrov: Trebuie să-și spele rușinea cu sânge / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a numit un nou şef al Statului Major al forţelor terestre ruse.

Putin l-a numit pe generalul colonel Alexandr Lapin în funcția de şef al Statului Major al forţelor terestre ruse, în ciuda criticilor acerbe din partea șoimilor de la conducere, cu privire la performanța sa în Ucraina, a informat marți agenția de de presă TASS, scrie Reuters.

Lapin, anterior comandant al districtului militar central al Rusiei, a fost criticat dur în octombrie anul trecut de către aliații președintelui Vladimir Putin, după ce forțele ruse au fost alungate din orașul Lyman din estul Ucrainei, un centru logistic cheie.

Promovarea sa, raportată pe scară largă în mass-media rusă, dar nici confirmată, nici infirmată de Kremlin, a atras reacții mixte din partea comentatorilor ruși, care critică tot mai mult efortul militar zdruncinat al Moscovei în Ucraina.

Igor Strelkov, un fost lider al forțelor pro-ruse din regiunea Donețk a Ucrainei, a pus la îndoială prerogativele lui Lapin în calitate de comandant și l-a acuzat pentru grelele înfrângeri ale Rusiei de anul trecut în apropierea orașului Harkov. Promovarea sa a fost "pentru a spune ușor, o neînțelegere", a scris Strelkov marți pe Telegram.

Un alt comentator rus de război, Vladlen Tatarsky, a spus că Strelkov a greșit când l-a învinovățit pe Lapin pentru înfrângerile de la Harkov, dar că noua sa poziție este un rol "inutil", care ar duplica funcția Statului Major.

Putin a făcut mai multe schimbări


Promovarea lui Lapin urmează altor schimbări radicale făcute la conducerea militară a Rusiei în cursul războiului din Ucraina, în care forțele Moscovei au ocupat zone mari din sudul și estul Ucrainei, dar au suferit o serie de înfrângeri și retrageri dureroase.

Pe 8 octombrie, Rusia l-a numit pe generalul Forțelor Aeriene Serghei Surovikin drept comandantul general al forțelor sale din Ucraina, la scurt timp după demiterea raportată a comandanților districtelor militare de Est și Vest.

În august, agenția de presă de stat RIA a raportat că comandantul Flotei Mării Negre a fost concediat după o serie de umilințe pe front, inclusiv scufundarea navei amiral a Rusiei și pierderea a opt avioane de război într-un atac asupra unei baze rusești din Crimeea.

După ce Rusia l-a pierdut Lymanul în octombrie, Lapin a atras critici publice din partea liderului cecen Ramzan Kadîrov și a lui Evghenii Prigojin, fondatorul grupului militar privat Wagner, care au trimis ambii soldați în Ucraina pentru a susține eforturile armatei ruse.

Kadîrov a spus că Lapin ar trebui să fie dezbrăcat de medalii și trimis în față cu o armă pentru a-și spăla rușinea cu sânge. De cealaltă parte, Prigojin a susținut comentariile lui Kadîrov, spunând: "Toți acești nenorociți ar trebui trimiși desculți pe front, cu pistoale automate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel