Puigdemont, protest Bruxelles. Mesaj pentru UE al liderului separatist catalan

 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

 Carles Puigdemont a încheiat joi manifestația organizată la Bruxelles de simpatizanții separatiștilor catalani, afirmând în fața acestora că ceea ce se întâmplă cu Catalonia 'arată cel mai bine fața Europei'. El a apărut în fața simpatizanților abia la finalul manifestației. 

Vorbind în fața celor circa 45.000 de manifestanți adunați aproape de sediul principal al Comisiei Europene, Puigdemont s-a adresat direct președintelui acestei instituții, Jean-Claude Juncker, pentru ca 'Europa să-și dea seama că încă poate juca un rol' în criza catalană.

'Cei care protestează sub biroul dumneavoastră (...) nu sunt infractori, sunt democrați', a spus Puigdemont, întrebându-l pe Juncker dacă a mai văzut vreodată 'o manifestație ca aceasta în sprijinul unor infractori'.

'Dorim o Europă a cetățenilor liberi, una care să-și asculte cetățenii, nu doar să asculte statele', a continuat fostul premier catalan, care a reproșat din nou Uniunii Europene că în criza catalană sprijină guvernul de la Madrid condus de Mariano Rajoy.

Carles Puigdemont și-a îndemnat de asemenea simpatizanții să voteze 'pentru libertate și demnitate' la alegerile anticipate convocate de Rajoy în Catalonia pentru 21 decembrie, fără a vorbi însă despre candidatura sa, care va fi pe lista platformei 'Junts per Catalunya'.

Din motive de securitate, Puigdemont s-a alăturat protestatarilor de la Bruxelles abia la sfârșitul manifestației denumite de organizatori 'Europa, trezește-te !'.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a descris de mai multe ori criza provocată de declarația de independență votată pe 27 octombrie de parlamentul catalan drept o problemă internă a Spaniei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel