PSD Bihor, poziție față de Dragnea privind demisia

Scutaru Cristina / 22 iun 2018 / 12:41 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Liviu Dragnea trebuie să rămână preşedintele PSD, iar coaliţia PSD-ALDE să ducă până la capăt reforma Justiţiei, cu transpunerea în legislaţie a deciziilor Curţii Constituţionale a României, ale CEDO şi Directivelor europene, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de PSD Bihor.

'Organizaţia judeţeană a PSD Bihor a luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată în cazul preşedintelui Liviu Dragnea. Fiind o decizie în primă instanţă, Liviu Dragnea se bucură, în continuare, de prezumţia de nevinovăţie, până la rămânerea definitivă a sentinţei stabilită de ultima instanţă de judecată. Ne aşteptăm ca apelul să fie judecat în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale a României şi îl susţinem în continuare pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor', se precizează în comunicat.

Demisie

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea nu are nici un motiv de a demisiona din funcţia de preşedinte al PSD înainte de pronunţarea unei decizii definitive, având garantată prezumţia de nevinovăţie, conform prevederilor Constituţiei, Directivelor europene şi standardelor Comisiei de la Veneţia. Coaliţia la guvernare PSD+ALDE nu trebuie să fie afectată şi trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, se mai arată în comunicatul citat.

'Ne vom concentra pe realizarea Programului de guvernare şi vom duce până la capăt reforma Justiţiei cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi a Directivelor europene. Avem încredere că Liviu Dragnea îşi poate demonstra în faţa instanţei nevinovăţia şi poate transforma în achitare, după judecarea apelului, sentinţa de ieri (joi-n.r.). Facem un apel la solidaritate şi unitate în interiorul PSD, fiind solidari cu Liviu Dragnea', mai susţine PSD Bihor în comunicatul citat. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26