'Provocare' pentru susţinătorii independenţei Cataloniei

Reuniunea guvernului central spaniol prevăzută pentru vineri la Barcelona provoacă o polemică aprinsă.

O reuniune a guvernului spaniol prevăzută pentru vineri sub o protecţie solidă a poliţiei la Barcelona a suscitat miercuri o polemică aprinsă între separatişti şi guvernul central condus de Pedro Sanchez, transmite AFP. Într-un context tensionat între Madrid şi separatiştii catalani, şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez a ales ca reuniunea săptămânală a cabinetului său să se desfăşoare la Barcelona.

La finalul lunii octombrie o reuniune a guvernului s-a desfăşurat la Sevilla, capitala Andaluziei, iar la începutul anului viitor o reuniune similară va avea loc în Extremadura. Numeroşi simpatizanţi ai independenţei Cataloniei consideră organizarea la Barcelona a reuniunii săptămânale a guvernului spaniol drept o 'provocare', iar mai multe organizaţii separatiste au lansat apeluri la manifestaţii. Autorităţile se tem că acţiunile vor atrage mişcările mai radicale şi au mobilizat un important dispozitiv poliţienesc.

Citește și: Shakira, urmărită pentru fraudă fiscală

''La 21 decembrie, vom fi neguvernabili. Să răsturnăm regimul, au susţinut militanţii radicali din CDR (Comitetul apărării Republicii) pe contul lor de Twitter, împreună cu o fotografie în flăcări a regelui Felipe al VI-lea. Acest consiliu de miniştri nu este o provocare, a reacţionat miercuri vicepremierul spaniol Carmen Calvo, care a evocat nevoia de responsabilitate şi normalitate faţă de structura statului nostru. Calvo a mai anunţat că premierul spaniol Pedro Sanchez se va întâlni joi după-amiază cu liderul catalan Quim Torra.

Citește și: Tentativă de ucidere a premierului spaniol Pedro Sanchez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel