PROTOCOALE. Manda, despre ce a zis Coldea

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Claudiu Manda a declarat joi că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a dat mai multe detalii cu privire la protocoalele încheiate de serviciu şi alte instituţii.

'Sunt câteva lucruri pe care le putem prezenta ca afirmaţii ale domnului Coldea legate de ce înseamnă acest protocol (protocoalele dintre SRI şi alte instituţii - n.r.). A pornit de la ideea că ce nu este interzis prin lege înseamnă că este permis, a fost discutat la nivelul direcţiei juridice, după care a venit spre aprobare la nivelul prim-adjunctului, după care la nivelul directorului. (...) Au mai fost în contextul acesta întrebări, una dintre ele a fost mai degrabă o curiozitate a unui coleg de-al nostru, dacă afirmaţia apărută în spaţiul public cum că domnul Codea ar fi consultant pentru domnul Dragnea sau dacă i-ar asigura o consultanţă în acest sens, a spus că nu, nu a oferit nimănui, nu s-a ocupat de acest lucru şi nu se ocupă de acest lucru cu niciun politician de niciun fel', a spus Manda la Palatul Parlamentului.

Manda a adăugat că fostul prim-adjunct al SRI a mai fost întrebat dacă Traian Băsescu a avut cunoştinţă de încheierea protocoalelor şi a spus că da. 'A citat din sursă deschisă, de pe site-ul Preşedinţiei despre unele afirmaţii ale domnului Traian Băsescu, spune că ştia de existenţa protocoalelor, dar că nu ştia de conţinutul acelor protocoale, nu îşi aduce aminte să fi fost informat.

Întrebat dacă s-au obţinut mandate de securitate de la judecători noaptea, răspunsul domnului Coldea a fost că da, în condiţii de urgenţă maximă, s-a procedat şi în aşa fel. Aceste solicitări de urgenţă au existat doar pe infracţiuni de spionaj, terorism sau şi pe cele de corupţie sau de evaziune fiscală. Nu vreau să greşesc, din ce mi-am notat este că şi în astfel de cazuri au existat situaţii în care au ajuns la un procuror anume desemnat sau la un judecător noaptea, pentru a obţine un astfel de mandat de securitate naţională', a afirmat el.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel