Protestele 'vestelor galbene', impact devastator

Sebastian Florea / 10 dec 2018 / 11:22 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Banca Franţei şi-a redus la jumătate prognoza de creştere din cauza efectelor produse de protestele 'vestelor galbene'.

Banca Centrală a Franţei şi-a redus luni la jumătate, de la 0,4% la 0,2%, estimările privind ritmul de creştere înregistrat de Produsul Intern Brut al Franţei în trimestrul patru, ca urmare a impactului manifestaţiilor 'vestelor galbene' asupra majorităţii sectoarelor economiei, informează AFP.

'Activitatea serviciilor a încetinit ca urmare a efectului actualelor manifestaţii. Transporturile, restaurantele şi reparaţiile de automobile au dat înapoi, precum şi sectorul hotelier', constată Banca Centrală a Franţei, pe baza ultimei anchete de conjunctură.

Aceste noi prognoze ale Băncii Centrale a Franţei sunt net inferioare unui nivel al creşterii economice de 0,8% care ar fi fost necesar în ultimele trei luni ale anului, după o creştere de 0,4% în trimestrul al treilea şi un avans de 0,2% în primele două trimestru, pentru a atinge obiectivul anual de 1,7% propus de Guvernul de la Paris.

În cursul dimineţii, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a estimat pentru postul de televiziune RTL că manifestaţiile 'vestelor galbene' ar urma să şteargă 0,2 puncte procentuale din creşterea economică înregistrată de Franţa în trimestrul patru, dar a refuzat, pentru moment, să revizuiască în jos obiectivul anul de creştere al Guvernului.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82