Protestele din Franța, rezultate. Autoritățile au decis

Proteste
Proteste

Premierul Franței a decis luarea unei măsuri care ar urma să pună capăt protestelor.  

Premierul francez, Edouard Philippe, a anunţat marţi suspendarea, pentru şase luni, a trei măsuri fiscale care urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019, printre care se regăsea şi o taxă pe carburanţi care s-a aflat la originea protestelor "vestelor galbene", informează Reuters şi AFP.

"Chiar dacă statul trebuie să rămână puternic şi ferm el este mai întâi de toate garantul păcii publice. Stabilirea direcţiei şi păstrarea ei este o necesitate pentru a guverna Franţa dar nicio taxă nu merită să pună în pericol unitatea naţiunii" a declarat şeful guvernului francez, la trei zile după ce la Paris au avut loc ciocniri violente între scutieri şi protestatarii din mişcarea denumită "vestele galbene".

"Să punem în practică măsuri însoţitoare corecte şi eficiente"

În consecinţă, trei măsuri fiscale care urmau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, majorarea taxelor pentru benzină şi motorină, convergenţa fiscalităţii pentru motorină cu cea pentru benzină şi majorarea preţului combustibilului pentru încălzire, vor fi suspendate timp de şase luni.

"Ele nu se vor aplica înainte de a fi dezbătute cu părţile implicate. Vrem ca în această perioadă să identificăm şi să punem în practică măsuri însoţitoare corecte şi eficiente. Dacă nu le vom găsi, vom trage consecinţele", a spus Edouard Philippe.

De asemenea, nici tarifele la electricitate şi nici la gaze naturale nu vor fi majorate, aşa cum era preconizat, în timpul iernii, a mai spus premierul francez, evocând necesitatea ca aceste decizii să readucă calmul şi să permită "demararea unui adevărat dialog cu privire la preocupările exprimate în ultimele săptămâni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel