Proteste Venezuela. Morți și răniți în urma violențelor

cnn-protest-venezuela
cnn-protest-venezuela

Cel puţin patru persoane au murit în tulburări care au avut loc în cursul nopţii în Venezuela, unde sunt aşteptate miercuri manifestaţii pro şi antiguvernamentale, au anunţat poliţia şi o organizaţie neguvernamentală, relatează AFP. 

Un minor de 16 ani a fost rănit mortal "cu o armă de foc în timpul unei adunări" în cartierul popular Catia, în vestul capitalei Caracas, conform ONG-ului Observatorio de Conflictividad Social (OVCS). 

Alte trei persoane au murit în timpul unor jafuri la Ciudad Bolivar, în sud-estul statului Bolivar (sud), la frontiera cu Brazilia, a precizat poliţia. Una dintre victime este un bărbat de 30 de ani. 

O statuie a fostului preşedinte socialist Hugo Chavez (1999-2013) a fost de asemenea incendiată în cursul nopţii de mai multe zeci de manifestanţi în oraşul San Felix, tot în statul Bolivar. 

În fotografii şi înregistrări video publicate pe reţelele de socializare monumentul, care a mai fost vandalizat şi anul trecut, apare cuprins de flăcări. 

Apel la manifestații



Guvernul şi opoziţia au făcut miercuri apel la manifestaţii în Venezuela într-un climat tensionat, la două zile după o revoltă militară reprimată. 

Este prima ieşire în stradă după manifestaţiile violente din 2017 care s-au soldat cu 125 de morţi. 

La apelul lui Juan Guaido, preşedintele Parlamentului, opozanţii preşedintelui socialist Nicolas Maduro vor cere instalarea unui "guvern de tranziţie" în vederea organizării de noi alegeri. 

La rândul lor, susţinătorii guvernului vor organiza adunări în toată ţara. 

Aceste manifestaţii au loc în contextul în care Venezuela este asfixiată de cea mai gravă criză din istoria sa recentă. 

Această criză se traduce prin penurii alimentare şi de medicamente, precum şi printr-o hiper-inflaţie de 10.000.000% pentru 2019, conform FMI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel