PROTESTE PIAȚA VICTORIEI: CÂMP DE LUPTĂ. Conflict deschis între jandarmi și protestatarii violenți

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență cu privire la modificarea Codurilor Penale. Executivul a adoptat și proiectul de lege privind grațierea, care va fi decisă în Parlament. De marți seară oamenii au ieșit în stradă și au protestat, trăgând de porțile Guvernului. 

UPDATE 00:38: Protestul s-a încheiat. Peste 20 de persoane sunt reținute. 

PROTESTE VIOLENTE: Raed Arafat a precizat că sunt cinci persoane la spital, dintre care trei protestatari. 

PROTESTE VIOLENTE: O persoană reținută de jandarmi avea o sacoșă cu cocktailuri Molotov. 

(w670)

PROTESTE VIOLENTE: Șase persoane sunt reținute până la ora 00:06. Bilanțul celor reținuți crește. 

(w670)

PROTESTE VIOLENTE: O echipă a Antenei 3 a fost atacată de protestatari, nu de cei violenți, ci de protestatarii ”pașnici”, care se pare că erau în stare de ebrietate. 

PROTESTE VIOLENTE: Două persoane rănite în incidentele din Piaţa Victoriei au fost duse miercuri seara la Spitalul de Urgenţă Floreasca, un jandarm și un protestatar. Raed Arafat a anunțat că vor ajunge la spital încă un jandarm și încă un protestatar. 

PROTESTE VIOLENTE: Protestatarii au incendiat un stand publicitar. 

(w670)

PROTESTE VIOLENTE: Un jandarm a ajuns la spital. Alții sunt răniți. Carmen Dan, ministrul de Interne, a dat asigurări că persoanele violente vor fi identificate, cercetare și reținute, dând asigurări că vor răspunde penal. 

PROTESTE VIOLENTE: Protestatarii au smuls stâlpi și aruncă în jandarmi. Au luat containerele de gunoi și le-au împins în forțele de ordine. Piața Victoriei e un câmp de luptă. 

PROTESTE VIOLENTE:  Jandarmii continuă să fie atacați cu pietre, cu fumigene, cu sticle încărcate cu pietre. Cei care se bat cu jandarmii ar fi din galerii. 

PROTESTE VIOLENTE:  Jandarmeria, apel de ultimă oră: ”Facem un apel la calm şi la respectarea indicațiilor forțelor de ordine! Violenţa şi folosirea materialelor pirotehnice se situează în afara legii! Rugăm cetățenii care manifestă paşnic să se distanțeze de grupurile de persoane care folosesc materiale pirotehnice şi aruncă cu obiecte contondente în direcția jandarmilor. Nu îngreunați intervenția forțelor de ordine pentru restabilirea ordinii publice!”. 

PROTESTE VIOLENTE:  Forțele speciale ale Jandarmeriei au intervenit. Jandarmii încearcă să facă un cordon între protestatarii pașnici și galeriile echipelor Steaua și Dinamo, astfel încât să fie îndepărtați manifestanții agresivi. 

PROTESTE VIOLENTE:  O persoană a căzut în fața jandarmilor. 

PROTESTE VIOLENTE: Galeriile au încercat să rupă cordonul de jandarmi, dau cu petarde, sticle. Jandarmii au răspuns cu gaze lacrimogene. Galeriile aruncă în continuare cu petarde și fumigene, dar și stile. Protestatarii au izolat agitatorii. În continuare se aruncă cu petarde și fumigene. Susținătorii din galerii aruncă cu sticle cu pietre spre jandarmi. 

UPDATE: Orange a montat WI-FI în Piața Victoriei. 

UPDATE: În Piață sunt 120.000 de manifestanți. 

UPDATE: Protestatarii au dat cu petarde. 

UPDATE: Sute de jandarmi păzesc Guvernul. 

UPDATE: Stația de metrou Piața Victoriei este blocată. Oamenii nu au cum să iasă de la metrou, pentru că nu au unde. Metrorex a suplimentat numărul de trenuri pentru a mări frecvența. 

UPDATE: În Piața Victoriei ar fi 80.000 de oameni. 

Situația protestelor din țară, ora 19:30: 

Sibiu- 5.000 de persoane

Prahova- 1.500 persoane

Alba- 2.000 de persoane

Timiș- 6.000 de persoane

Galați- 1.000 de persoane

Argeș- 200 de persoane

Satu Mare- 600 de persoane

Bihor- 500 de persoane

Sălaj- 500 de persoane

Bistrița-Năsăud- 500 de persoane

Cluj- 2000 de persoane

Harghita- 100 de persoane

UPDATE: Proteste Zalău

UPDATE: Proteste Alba-Iulia

UPDATE: Cei trei protestatari ridicați de jandarmi, aflați în stare de ebrietate, au fost sancționați. Doi au primit câte o amendă de 100 de lei, iar unul avertisment. 

Partidul Noua Dreaptă iese la proteste și acuză PNL de oportunism. El face apel către celelalte partide naționaliste pentru a se uni. VEZI AICI

Trei oameni în stare de ebrietate au fost ridicați de jandarmi. Mii de oameni sunt în Piața Victoriei acum. Șoferii îi claxonează când trec pe lângă ei. 

Astăzi, câteva sute de oameni au fost prezenți în Piața Victoriei și în această seară se anunță cel mai mare protest de până acum. Galeriile echipelor Steaua și Dinamo ar urma să iasă în Piață. 

Revenim cu amănunte din Piața Victoriei pe parcursul desfășurării evenimentelor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel